Close search

Známý četník Zdeněk Junák opět v akci! Pomáhá potřebným

Tesco Zdroj: Tesco

Populární seriálový herec Zdeněk Junák (68), kterého většina lidí zná jako dobrosrdečného četníka Ambrože z oblíbených Četnických humoresek, ukázal, že mu ani v civilním životě není pomoc lidem v nouzi cizí.

Osobně se zapojil do letní potravinové sbírky v obchodech Tesco a daroval trvanlivé potraviny potřebným. Pro svůj nákup si vybral Tesco v Brně – Králově Poli, kde se držel převážně potravin, které byly v regálech doporučené právě pro darování do letní sbírky potravin Tesco. V jeho košíku se tak objevily základní potraviny a suroviny jako mouka, těstoviny, olej, polévky, konzervy, ale nezapomněl ani na ty nejmenší a sáhnul po gumových medvídcích, či nutelle. Nechyběla ani sůl: „Sůl, ta je nad zlato. Když můžu, tak rád pomůžu. A na oplátku za to nic nechci. Já to dělám rád, protože soucítím s lidmi,“ vysvětlil Zdeněk Junák, když potraviny postupně vhazoval do Food Boxu.  Všechny tyto darované potraviny jsou pak průběžně předávány místním potravinovým bankám, čímž je zaručeno, že se pomoc dostane skutečně těm, kteří ji potřebují nejvíce.

Tesco

Potravinové banky registrují více než desetiprocentní nárůst žadatelů o potravinovou pomoc, jedná se především o seniory a mladé rodiny. „Zejména nyní po odeznění karantény se projevuje větší zájem v regionech, kde se více propouští. Největší poptávka je v Karlovarském, Olomouckém a Jihomoravském kraji. Paradoxně očekáváme mnohem větší poptávku v týdnech následujících než v těch předchozích. S nastupující krizí ekonomickou lze očekávat další osoby ohrožené ztrátou zaměstnání a exekucemi. Z našeho pohledu bude mít pandemie druhou vlnu v podobě ekonomické a sociální krize. Snad na ni budeme i s pomocí podobných akcí dostatečně připraveni,“ uvádí Veronika Láchová, ředitelka Federace potravinových bank.

Letní potravinová sbírka trvá do konce srpna ve všech 186 prodejnách Tesco po celé republice. Zákazníci mohou darovat trvanlivé potraviny na speciální sběrná místa za pokladnami.

Nejčtenější články