Close search

Z dětské hvězdy roste nový sexsymbol Hollywoodu: Osud seriálového herce Finna Wolfharda

archiv Zdroj: archiv

Účes podle hrnce, ofina podle pánvičky, ve tváři trochu nepřítomný výraz. Tohle že je budoucí sexsymbol Hollywoodu? Nedejte se zmást zjevem, který mladému herci Finnu Wolfhardovi vnutili scenáristé úspěšného seriálu Stranger Things. Ve skutečnosti z něj roste velký lamač dívčích srdcí...

Finn Wolfhard (16) je jednou z dětských hvězd seriálu Stranger Things, jehož třetí řada právě dobývá televizní obrazovky po celém světě. Ztvárňuje odvážného dvanáctiletého (v první sérii) Mika Wheelera. Jeho postava miluje popkulturní trháky sedmdesátých let, ve kterých se děj seriálu odehrává, a ztělesňuje to, co by se dalo označit slovem "nerd". Zbožňuje komiksy, hru Dračí doupě a projíždění se na kole s kamarády.

Nadějný hudebník

V reálném životě je Finn, na rozdíl od své seriálové postavy ve Stranger Things, blázen do něčeho jiného. Jeho největším koníčkem a zálibou je hudba. Roku 2017 založil ve svém rodišti, ve Vancouveru v Kanadě, čtyřčlennou kapelu s názvem Calpurnia. Zatím vyprodukovali několik slibných singlů v rámci žánrů alternative a indie rock. Na to, že je Wolfhardovi teprve šestnáct, zní jeho hudba velmi vyzrále. Mladá kapela tedy rozhodně stojí za poslech.

Lamač dívčích srdcí

Do světa showbyznysu měl Finn přitom našlápnuto tak nějak odmalička. Vzorem mu byl totiž jeho starší bratr Nick, který se věnuje dabingu. Těžko říct, co na to říkal jejich táta - vědecký pracovník. Buď jak buď, herecká kariéra Finnovi svědčí - soudě alespoň podle navrhovaných ocenění. A také podle toho, jak si Netflix, tvůrce Stranger Things, mladého herce cení. V první řadě bral Finn Wolfhard v přepočtu 450 tisíc korun za epizodu, v nynější třetí sérii je to už více než desetinásobek.

Jeho herecká kariéra navíc úspěchem na Netflixu nekončí. Kromě Stranger Things se objevil ještě například v seriálu The 100. Finnovou rolí, která ho posouvá mezi áčkové filmové herce, je ztvárnění Richieho v pokračování adaptace slavného Kingova románu To. Nadaný mladík se začíná, po bratrově vzoru, věnovat i dabingu – letos ho uslyšíme v animované verzi kultovního filmu Addamsova rodina.

Finn Wolfhard neválí jen na herecké, či hudební scéně. Zahlédnout ho můžeme také jako modela pro francouzskou módní značku Yves Saint Laurent. A jak je k vidění v naší fotogalerii, chlapec roste do velkého lamače dívčích srdcí.

PODÍVEJTE SE DO GALERIE, JAK ŠEL ČAS S FINNEM WOLFHARDEM!

Nejčtenější články

Zavří­t reklamu