Close search

Vědomostní kvíz: Umí Jakub Štáfek a další české celebrity třídit odpad?

Pražské služby Zdroj: Pražské služby

V médiích se velice často objevuje informace, že Češi patří mezi evropskou špičku v třídění odpadu. I přesto ovšem existuje pár druhů odpadu, u nichž si spousta lidí není jistá, do jakého kontejneru patří. Jedná se třeba o špinavou krabici od pizzy, polystyren, karton od vajíček, krabičku od jídla nebo roličku z toaletního papíru. No a právě těmito, ale i dalšími „chytáky” se Pražské služby rozhodly otestovat několik známých českých osobností.

Třídicího kvízu se zatím zúčastnil herec a zároveň i bojovník smíšených bojových umění Jakub Štáfek, kterého už jste v našich videích jistě viděli, herec Jiří Mádl, Oliver Pape z oblíbené kuchařské show MasterChef, zpěvák Julián Záhorovský a modelka Renata Langmannová.

Před samotným kvízem jsme rovněž každého zúčastněného krátce vyzpovídali. V rámci naší připravované kampaně o předcházení vzniku odpadu nás zajímalo, jaký má každý z dotázaných vztah k odpadu, jestli si myslí, že ho produkuje velké množství, a zároveň jsme chtěli slyšet, zdali se jej snaží nějakým způsobem minimalizovat. Nakonec se nám sešlo mnoho kvalitních odpovědí, kvízy byly zajímavé a v některých momentech i velice zábavné, a tak ta videa určitě stojí za zhlédnutí. V průběhu července je budete moci najít na naší facebookové stránce či Youtube kanálu.

 

Nejčtenější články

Zavří­t reklamu