Close search

Těžký život Big Bena: Má 250 kg, vážnou nemoc a strach z covidu

Wikimedia Commons/Walter schoenenbroecher, CC BY-SA Zdroj: Wikimedia Commons/Walter schoenenbroecher, CC BY-SA

Ottfried Fischer má Parkinsonovu chorobu, nadváhu, pohybuje se jen na invalidním vozíku a do toho přišla pandemie covid-19. Slavný německý herec bojuje o každý nový den.

Sedmého listopadu ho čekají 67. narozeniny. Německý herec, který u nás získal nesmírnou popularitu díky televizním seriálům Otec Braun a zejména Big Ben, ale má již řadu let úplně jiné starosti než počítat přibývající roky.

Před deseti šokoval, když veřejně promluvil o tom, že bojuje s Parkinsonovou chorobou, kterou se předtím snažil ignorovat a nepolevit v práci. Dnes točí méně, víc píše a jeho 190 centimetrů vysoké tělo vážící čtvrt tuny vyžaduje odbornou lékařskou péči.

Čtení z nekrologů

Jeho impozantní figura je nepřehlédnutelná, přestože se v posledních letech pohybuje pomocí invalidního vozíku.

Nedávno se zastavil v knihkupectví Pustet v Pasově, aby podepsal své knížky. Když ho požádali, jestli by si ho nemohli vyfotit na svůj Instagram, řekl jim, že to není problém. Jen by raději šel na Instakilo. Ani v těžkých chvilkách neztrácí špetku nadhledu.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Bücher Pustet Passau (@pustet_passau),

Je v tom také trocha smutku, protože podepisoval svou knihu s názvem Heimat ist da, wo dir die Todesanzeigen etwas sagen (Domov je místo, kde vám nekrology něco řeknou). Původně ji zamýšlel napsat jako fikci, ale nakonec se z toho vyklubal autobiografický příběh. Fischer v knize podává působivou zprávu o tom, jak se kvůli nemoci přestěhoval z Mnichova do Pasova, do domu svých prarodičů. A jak v nekrolozích četl, že zemřel instalatér, kterého kdysi znal.

Bojovník Big Ben

Když se loni objevil v televizi po delší pauze, kterou strávil mimo veřejnost, řekl: „Nejdůležitější věc je toto: Musíte zemřít zdraví, jinak nemá smysl dožít se stovky.

Ví, o čem mluví. Kromě Parkinsonovy choroby a nadváhy bojoval také se sepsí, které se lidově říká otrava krve, byť jde o reakci organizmu na infekci. V jeho případě byla reakce natolik vážná, ze strávil dva měsíce v kómatu. „Nevím, jestli to byl sen, nebo jsem si opravdu objednal pivo od doktora,“ komentuje těžké chvilky s humorem. Dnes sice není příliš mobilní a nemůže cestovat na velké vzdálenosti, ale snaží se občas jezdit i s čerstvou manželkou Simone po Německu na literární setkání se čtenáři. Jedou vždy vlakem a říkají tomu dobrodružná dovolená.

Velké dobrodružství ale pro něj představuje každý nový den, protože se teď octl i kvůli své nadváze v rizikové skupině, která je nejvíc ohrožena pandemií covid-19.

Na další informace o Big Benovi se můžete podívat do GALERIE:

Zdroje: instagram.com, t-online.de

Nejčtenější články

Zavří­t reklamu