Close search

Sourozenci Ponerovi dobývají český módní svět

Zdroj:

Jméno Poner znal před několika málo lety asi málokdo. Dnes patří sourozenci Ponerovi mezi nejslibnější mladou krev na české módním trhu a zájem o ně neustále roste. Jejich modely si v hojném počtu oblíbily i české celebrity, které je s pýchou vynášejí na nejsledovanější společenské akce. Tou vrcholnou je pak bezesporu karlovarský filmový festival, na kterém je letos o PONERECH pořádně slyšet!

Značka Poner vznikla teprve v roce 2015, modely se šily po nocích v garáži, protože se Nikol s Jakubem museli přes den věnovat i své původní práci. Nejdříve to bylo zdobené spodní prádlo, které nabízeli po nočních klubech tanečnicím, až později, když si mohli dovolit nakoupit profesionální šicí stroje, se vrhli i na šití šatů a jejich tvorba se brzy dostala mezi širší okruh lidí, celebrity nevyjímaje. Byla to například Veronika Kopřivová nebo Andrea Verešová, které se zasloužily o to, že se o PONERECH začalo mluvit a jejich modely najednou začaly objevovat na prestižních akcích.

Vůbec první autorskou přehlídku uspořádali Nikol s Jakubem teprve závěrem loňského roku a stala se událostí sezony. Není proto divu, že dostali letos příležitost prezentovat svou tvorbu i na filmovém festivalu v Karlových Varech, kde je vedle filmů móda a to, v jakém modelu se kdo kde objevil, hlavní téma.

Hned první den na sebe na červeném koberci strhla pozornost česká miss Nikol Švantnerová, která vynesla zlatavou róbu z dílny Poner, o které se mluvilo ještě hodně dlouho. Hned druhý den pak značka PONER uspořádala módní show na terase hotelu Pupp. Na jejich nejnovější modely se přišly podívat například Monika Babišová s dcerou Vivien nebo v Americe žijící moderátorka Zuzana Belohorcová.

Po své první autorské přehlídce se sourozenci svěřili, že by chtěli svou tvorbu rozšířit do zahraničí a vytvořit řetězec obchodů. Zdá se, že mají dobře našlápnuto. Titulek příštího článku by tak mohl znít: „Z Varů na světová přehlídková mola“.

 

 

Nejčtenější články