Close search

Rozhodněte, které projekty změní vaše okolí k lepšímu!

Zdroj:

Hlasování o nejlepší dobročinné projekty neziskových a příspěvkových organizací v programu „Vy rozhodujete, my pomáháme“ právě začalo. Vše je opět v rukou zákazníků. Ti mají šanci rozhodnout až do 14. července o vítězných projektech, které budou přínosem pro místní komunity. Vybírat mohou z 270 projektů, které postoupily do zákaznického hlasování z celkově 565 přihlášených projektových návrhů. Nyní se v každém z 90 regionů po celé ČR budou o přízeň zákazníků ucházet vždy 3 projekty. Každý vítězný projekt získá prostřednictvím Nadačního fondu Tesco finanční příspěvek ve výši 30 000 korun, projekt na druhém místě 16 000 korun a projekt na třetím místě 10 000 korun. Celkem Tesco rozdělí více než 5 milionů korun.

Pomáhejte s námi komunitám

Grantový program Nadačního fondu Tesco „Vy rozhodujete, my pomáháme“ podporuje od roku 2016 veřejně prospěšné projekty neziskových a příspěvkových organizací po celé České republice. Cílem programu je zlepšovat kvalitu života v ČR a udržitelný rozvoj skrze aktivity lokálních komunit v blízkosti prodejen Tesco.

Sousedství s přívětivějším prostředím pro rodiny, canisterapie, moderní interaktivní vybavení škol a školek, vzdělávací kurzy pro ohrožené skupiny, workshopy a terapie pro občany se speciálním potřebami. To je jen zlomek výjimečných projektů, které grantový program doposud podpořil. Za 5 kol programu bylo darováno více než 18 milionů korun na realizaci 810 dobročinných projektů z celkových 2876 přihlášených organizací. Do hlasování se zapojilo neuvěřitelných 17,4 milionů zákazníků. Ti mají jedinečnou možnost spolupodílet se na podpoře projektů v jejich okolí. „Velice si ceníme obrovského zájmu místních neziskových organizací o náš program a úžasné podpory zákazníků i zaměstnanců společnosti Tesco. Těší nás, že i po 6. kole se budeme moci podílet na realizaci stovky potřebných projektů a společně s našimi zákazníky přispějeme k pozitivní změně našeho okolí, “ říká Patrik Dojčinovič, výkonný ředitel Tesco Stores ČR.

Všechny přihlášené projekty byly hodnoceny porotou složenou ze zástupců odborného garanta Nadace rozvoje občanské společnosti a vybraných zaměstnanců společnosti Tesco. Společně prověřovali nominované projekty z hlediska jejich transparentnosti, důvěryhodnosti, udržitelnosti, z hlediska jejich dopadu na komunitu a potenciál pro zapojení členů dané komunity.

Na všech obchodech budou po celou dobu čtyřtýdenní hlasovací fáze programu umístěny hlasovací zařízení s popisem tří nominovaných projektů v daném regionu. Za každý nákup zákazníci obdrží vždy jeden hlasovací žeton. Následně ho mohou až do 14. července vhazovat do hlasovacích boxů, a vybrat si jeden ze tří projektů, který by si přáli realizovat v jejich okolí. Projekty, které se umístí na prvním místě, vyhrají 30 000 korun, na druhém místě obdrží 16 000 korun a třetí místo zaručí 10 000 Kč.

Zákazníci mohou získat více informací o zúčastněných organizacích a jejich projektech právě u hlasovacích boxů. Nominované organizace mají navíc v průběhu hlasování možnost prezentovat své projekty přímo na obchodech a zákazníkům tak lépe přiblížit svou činnost.

Seznam zúčastněných komunitních projektů včetně aktuálního sledování počtů hlasů jsou k dispozici na webových stránkách programu. Průběžné výsledky hlasování budeme zveřejňovat každý týden. Celkové výsledky pak budou oznámeny v týdnu od 29. července.

Na našich stránkách budeme také postupně zveřejňovat videa vybraných úspěšně realizovaných projektů v 5. kole.

Nejčtenější články

Zavří­t reklamu