Close search

Ondřej Bank se letos bude prohánět po Kitzbühelu v roli lektora lyžování

Zdroj:

Tento pátek se v Kitzbühelu pojede Hahnenkamm. Závod v rámci Světového poháru ve sjezdovém lyžování, který proslul tím, že je obávaný a zároveň podmanivý. Každoročně narušuje klid a pohodu zdejší, spíše rekreační, lyžařské komunity. Pokud vás sem cesta v nejbližších dnech zavede, mějte při provozování zimních radovánek oči na stopkách. Možná totiž narazíte na známou tvář!

Kitzbühel zaujímá přední příčky na žebříčcích oblíbenosti rakouských ski rezortů. Je tomu tak díky všestrannému zaměření. Na své si přijdou lyžaři, kteří baží po pohodové zimní dovolené, i milovníci extrémních sportovních zážitků. Tento eponymní tyrolský vrchol u zrodu tradičního Světového poháru ve sjezdovém lyžování. Možná až paradoxně se k němu každým rokem upínají zraky komunity sjezdových lyžařů, protože kitzbühelský závod Hahnenkamm proslul jako největší „smrťák“ celého Světového poháru. A kdoví, možná na některé z mnoha lokálních tratí narazíte i na nějakou tu celebritu.

Řeč je samozřejmě o Ondřeji Bankovi, slavném českém sjezdaři, který se na Hahnenkamm znovu a znovu vrací, i přes to, že se tady již několikrát vážně zranil. Než ale nastoupí na sjezd smrti, máte letos unikátní příležitost narazit na některé z decentnějších sjezdovek v doprovodu jistého Jaroslava Pešata. Rodák z Frýdku-Místku bude pro letošek učněm daleko zkušenějšího Banka. „Oooo, co lepšího bych si mohl přát, než s Ondřejem se na Kitzbühel podívat?“ komentoval svůj naplněný sen Pešat, který ale vytrvale pracuje na tom, aby se před nestorem českého lyžařství pěkně neztrapnil: „V prosinci jsem byl už lyžovat v italském Livignu, takže na Světový pohár v Kitzbühelu budu kvalitně připraven.“

Jak se Jaroslavovi podařilo získat si na cestu na jeden z největších eventů Světového poháru A-class parťáka jako je právě Ondřej Bank? Jednoduše – zúčastnil se listopadové soutěže s Tesco a Mastercard, které si pro vítěze připravili exkluzivní pobyt v rakouském městečku. „Máme radost, že jsme díky naší soutěži mohli splnit panu Jaroslavovi jeho velký sen. I v letošním roce máme pro naše zákazníky připravené soutěže o hodnotné ceny,“ dodává Markéta Koptišová Mocová, manažerka finančních služeb společnosti Tesco. Na šťastného lyžníka tak nečekají jen lekce s Bankem, ale spolu se svojí kamarádkou si plnými doušky užijí pobyt ve čtyřhvězdičkovém hotelu a možnost sledovat Hahnenkamm z VIP míst v Mastercard Lounge.

Princip soutěže byl jednoduchý, soutěžící museli v době od 1. 10. do 30. 11. 2019 nakoupit v obchodech Tesco, zaplatit kartou Mastercard a účtenku s autorizačním kódem zadat na webu www.nahorysbankem.cz.  Každý týden se navíc losovalo 10 výherců. Každý výherce obdržel celodenní skipass pro 2 osoby do českých lyžařských středisek. Hlavní cenou soutěže byl balíček pro 2 osoby na závody světového poháru v lyžování v Kitzbühelu. Balíček obsahuje dopravu, ubytování v hotelu, místo v Mastercard lounge při závodu nebo lyžování s Ondřejem Bankem.

Pevně věříme, že Ondřej přistoupí ke své nové misi lektora lyžování s velkou zodpovědností, a pan Pešat se do české kotliny vrátí s nově nabytými zkušenostmi a moudrostí, o které se bude moci podělit se svými blízkými při některé z mnoha zimních dovolených. Po tomto zážitku se z něj určitě stane zapálený sportovec!

Nejčtenější články