Close search

Nesmrtelný Rambo jako důchodce neoslnil, jeho mladší sexy verze však nikdy neomrzí

Bontonfilm Zdroj: Bontonfilm

V září se na filmových plátnech ukázal nesmrtelný hrdina Rambo, mašina na zabíjení, která již v traileru slibuje: „rozsekávám vás na kusy“. Tím myslí všechny zloduchy, zatímco ty ostatní samozřejmě zachrání. Kritikům se však taková záchrana moc nezdá. Poslední krev Ramba není zdaleka tak zajímavá jako První krev, která začala tryskat ve filmu již v roce 1982. Nyní si to díky televiznímu vysílání můžeme připomenout.

Poslední krev rádoby oduševnělého staříka

Rambo má v roce 2019 před sebou poslední osudovou bitvu. V akčním snímku režiséra Adriana Grunberga se tentokrát vydává do Mexika, aby ze spárů mafie vytáhl nevinnou dívku. Před tím se však Rambo představí i jako penzista s pusou plnou klišé, žijící poklidný venkovský život. Tak válečného veterána z Vietnamu neznáme a vlastně ani nechceme znát.

Alespoň podle recenzí nevzbuzuje stárnoucí hrdina příliš nadšení. K negativním recenzím se připojil i David Morrell, autor knižní předlohy.

Plochá karikatura legendy?

„To nejlepší, co o tom filmu dokážu říct, je to, že první 2 minuty vypadaly slibně,“ napsal Morrell na svém Twitteru k novému filmu Rambo: Poslední krev. Ani jeho další komentáře o tom, jaký je film průšvih, k návštěvě kina příliš nepovzbudí. Morrell se přitom na filmu původně podílel, ale nakonec je pod scénářem podepsaný sám Sylvester Stallone. Ten scénář nedokončil s Morrellem, ale s Matthewem Cirulnickem.

David Morell prohlásil, že filmu Rambo: Poslední krev chybí duše a postavy jsou jen plochými karikaturami. Byl to přitom právě on, kdo dal postavě Johna Ramba ve svém debutovém románu První krev život. Stejnojmenné filmové zpracování z Ramba udělalo v osmdesátých letech legendu a ze Sylvestra Stalloneho hvězdu první velikosti.

První krev válečného veterána

Svalovec svlečený do půl těla vybavený samopalem, k tomu šátek na hlavě a pohled, který napodobovala celá generace mužů. To byl Sylvester Stallone ve filmu První krev jako veterán vietnamské války, který se vrací domů. I doma však musí bojovat o život.

Jeho boj se nesmazatelně zapsal do dějin kinematografie. Přestože je podstatou filmu režiséra Teda Kotcheffa krveprolití a násilí, nabízí i způsob, jak se vyrovnat s posttraumatickou stresovou poruchou, způsobenou prožitými válečnými hrůzami.

Nezapomenutelný Rambo ve snímku První krev přichází znovu bojovat za svůj život prostřednictvím kanálu Prima COOL v neděli večer ve 20 hodin.

Jak vypadá Rambo v roce 2019? PODÍVEJTE SE DO FOTOGALERIE

Nejčtenější články