Close search

Michelle Obama míří na Netflix: Čeká nás spousta knížek a vřelých objetí

Wikimedia Commons/Official White House Photo by Chuck Kennedy, Public Domain Zdroj: Wikimedia Commons/Official White House Photo by Chuck Kennedy, Public Domain

Michelle a Barack Obamovi se po odchodu z Bílého domu neztratili a letos získali jako producenti Oscara za dokument Americká fabrika. Jejich spolupráce s Netflixem pokračuje pohledem do zákulisí turné s knížkou Můj příběh.

Obamovi podepsali smlouvu s Netflixem v květnu 2018 na několik let s tím, že jejich společnost Higher Ground Productions bude připravovat různé, převážně dokumentární formáty.

První vlaštovkou byl výtečný loňský dokument Americká fabrika, popisující, jak to vypadá, když zkrachovalou továrnu v Ohiu převezme čínská společnost, která přináší do amerického města nejen odlišnou pracovní morálku, ale také mentalitu.

Tour de Michelle

Další dokument v pořadí se jmenuje Becoming, podle knížky, kterou Michelle Obama vydala v roce 2018. V českém překladu vyšla loni jako Můj příběh. Snímek bude mít na Netflixu premiéru 6. května.

Nahlédne do zákulisí turné, které absolvovala po 34 městech s knížkou, ale nejen s ní. Součástí její cesty byly i desítky setkání a diskusí, často v menším kruhu, takže to nepůsobí jako klasická tiskovka nebo podpisová akce pro stovky zájemců

Díky tomu je dokument téměř intimního charakteru. Michelle v něm vysvětluje, jak se její život změnil poté, co manželovi skončilo druhé funkční období, a i s rodinou opustil hektický život v Bílém domě. Nejde prý o pokračování jedné cesty, ale o úplně novou cestu. Sama musela znovu přijít na to, co chce dál dělat a co jí skutečně zajímá.

Otevřeně o všem

V těch měsících, které jsem strávila cestováním - setkáními a navázáním kontaktu s lidmi v městech po celém světě -, jsem odcházela domů s myšlenkou, že to, co sdílíme, je hluboké a skutečné," stojí v prohlášení Michelle Obama k projektu.

Bez ohledu na věk, povolání, nebo pohlaví, všichni na setkáních s bývalou první dámou sdíleli svoje příběhy, sny a touhy. A ona v ničem nezaostávala. Ostatně, vřelým a přátelským vztahem k lidem proslula už v Bílém domě.

A proto se v dokumentu Becoming, kromě knížek, objeví i spousta upřimných objetí. Michelle Obama to ani jinak neumí.

Na střípky ze života Michelle Obama se můžete podívat do GALERIE:

Nejčtenější články

Zavří­t reklamu