Close search

Matt Damon: Věčný kluk slaví 50. narozeniny

Flickr.com/♥.хsᴇᴄoɴᴅsтαʀ., CC BY-ND Zdroj: Flickr.com/♥.хsᴇᴄoɴᴅsтαʀ., CC BY-ND

Matt Damon ve svých filmech sice vždy působí mladě, ale o to víc odhodlaně a zkušeně. Otec čtyř dcer slaví 8. října 50. narozeniny.

V polovině devadesátých let s kamarádem Benem Affleckem doslova převálcovali Hollywood. A to, že byli oba slibní začínající herci, až tak velkou roli nehrálo.

Napsali totiž společně scénář k výtečnému dramatu o dospívání génia ze špatných podmínek, Dobrý Will Hunting (1997), které jim vyneslo Oscara.

Jak je důležité míti Bena Afflecka

Znají se téměř čtyřicet let a jejich vztah je to, čemu se v angličtině nepřeložitelně říká bromance. Jde o mužské kamarádství, které přetrvá všechno, a i když je v názvu romance, nejde o nic sexuálního.

Matt Damon jednou v pořadu slavného amerického moderátora Conana O´Briana vzpomínal na to, jak se ještě na střední škole dostal do potyčky. Bylo to v polovině 80. let, a protože napadla spousta sněhu, žáci dostali volno. Matt hrál s kamarády americký fotbal, který se od našeho liší kromě jiného i tím, že když chcete sebrat soupeři míč, můžete se na něj vrhnout a povalit ho na zem.

Byla spousta sněhu, a tak kluci moc nehleděli na to, jestli spadnou. Matt se najednou dostal do potíží, protože řekl něco nevhodného klukovi, který byl o hlavu vyšší a o poznání větší. „Než jsem se nadál, byl jsem na zemi a říkal jsem si, že tohle nedopadne dobře. Tehdy se jakoby odnikud vynořil Ben Affleck a strhl toho kluka na stranu. A doslova riskoval svůj život," vzpomíná. Vášně se rychle uklidnili, protože všichni chtěli hrát dál. Damon tehdy zjistil, že Ben bude dobrý přítel, protože se ho vždy zastane. Byť byl o dva roky mladší a ještě menší než on.

Dívky Matta Damona

Patří mezi největší hollywoodské hvězdy, ale po New Yorku se pohybuje metrem a chodí s dcerami na procházky třeba do Central Parku. S manželkou Lucianou Bozán Barroso mají dohromady čtyři dívky. Nejstarší, Alexii Barrosodo, přivedla Luciana do manželství z předchozího vztahu, a po svatbě v roce 2005 se jim v rychlém sledu narodily tři další - Isabella, Gia a Stella Zavala.

A byť jsou již ve věku, kdy se na tátovy filmy můžou podívat, loni se ukázalo, že ten, na který je patrně nejvíc hrdý, je vůbec nezajímá a vzdorují mu. „Snažím se je přinutit, ale nefunguje to. Zeptám se jich: Jste si jisté, že nechcete vidět Dobrého Willa Huntinga? Víte, že to napsal váš otec a strejda Ben, že? A ony řeknou jen: Jo, tati, víme to," stěžuje si Damon, ale pořád přechovává naději, že se na snímek jednou podívají společně.

Dcery ho prostě drží při zemi, říkají mu také, že je tlustý, nebo že mu je alespoň sto let. Možná i proto nepůsobí jako někdo, kdo má za sebou 30 let na špici Hollywoodu, ale jako normální, klidný a vyrovnaný člověk.

Na nejzajímavější filmy Matta Damona se můžete podívat do GALERIE:

Zdroje: boston.com, cheatsheet.com, youtube.com

Nejčtenější články