Close search

Maria Šarapovová: Slavná ruská tenistka a jedna z nejbohatších sportovkyň světa si pořídila tři domy v různých stylech

Zdroj:

Maria Šarapovová si umí vydělat i po konci tenisové kariéry. Úměrně tomu investuje do nemovitostí. Teď se vybrala na úpatí kalifornských hor, kde má také vlastní bambusový les.

Přímořská komunita na Manhattan Beach, která přiléhá k Los Angeles, je známá elegantními butiky, okouzlujícími restauracemi a drahými rezidencemi oblíbenými převážně u bohatých finančníků, nebo úspěšných sportovců na důchodu.

Maria Šarapovová zde žije již několik let v pozoruhodném moderním sídle, které si nechala postavit na zakázku přímo na pláži. Teď se, patrně kvůli přelidněnosti, posouvá trochu výš a pořídila si nemovitost na klidném úpatí Santa Barbary.

Šarapovová míří do divočiny

Přestože to znamenalo opustit na chvíli populární místo u pláže, ani ranč v méně známém a tak trochu zastrčeném Summerlandu není k zahození. Pozemek s rozlohou přes 20 000 metrů čtverečných je totiž doslova oázou zeleně v klidném prostředí. I proto se v této souvislosti skloňuje označení ranč, byť jde vlastně i tři menší stavby v různých stylech, které uvnitř místem zrovna nehýří.

Cena nebyla malá - 8,6 milionu dolarů (téměř 200 milionů korun). Ale famózní prostředí a panoramatické výhledy jak na divoké pobřeží, tak na hory Santa Ynez to bohatě kompenzují. Navíc zde má několik zahrad s levandulemi, růžemi a jasmínem, rozlehlé trávníky, vzrostlé jedle a, co je na dané lokalitě krajně nezvyklé, také hustý bambusový les. Místy to víc připomíná džungli než jižní Kalifornii.

Tři domy, tři styly

Hlavní domek našel inspiraci na Bali. Má dřevěné stropy, obytné půdní prostory a krásnou kamennou terasou s výhledem na oceán. Hned vedle se nachází malý ateliér, který je ukrytý v husté svěží zeleni. Může být uměleckým útočištěm, nebo se proměnit v soukromou kancelář.

Druhá stavba má dvoudílné dveře v holandském stylu a zdi v barvě lososa. Zadní dveře se otevírají do prostorné kamenné terasy a zvlněných trávníků, které se rozlévají kam až oko dohlédne. Třetí obytná budova funguje jako chata pro hosty nebo pomocný personál a má nejblíž k ranči. Patří k ní totiž stáj s místem pro pět koní a ohradou. I tento dům je v jiné barvě, vyhrává zde sytá lesní zelená. Má ohromný krb, dobře vybavenou kuchyň a nezbytný výhled na oceán.

Byť je to s ohledem na svěže zelenou krajinu těžko představitelné, podle realitní kanceláře se Santa Barbara a okolní komunity potýkají se suchem. Šarapovová proto vedle nemovitosti získala také soukromou zásobu vody v objemu asi 5700 hektolitrů.

Na novou nemovitost slavné tenisky Marie Šarapovové se můžete podívat do GALERIE:

Zdroje: architecturaldigest.com, dirt.com

Nejčtenější články

Zavří­t reklamu