Close search

Líbánky ve třech aneb Když si Michael Douglas bral Catherine Zeta-Jones. A jak oslaví 20. výročí?

Showpix Zdroj: Showpix

Michael Douglas a Catherine Zeta-Jones si řekli ano 18. listopadu 2000 a obřadu se zúčastnily největší hvězdy Hollywoodu. Výročí bude jiné, ale rozhodně ne bez vášně.

Ať Catherine chce cokoli, dostane to," zní slavný citát Michaela Douglase. Stejně to nebyla nejdražší svatba historie. Prvenství s účtem ve výši kolem 100 milionů dolarů, které z větší části padly na bezpečnostní opatření, patří princezně Dianě a princi Charlesovi.

Tajná svatba Michaela a Catherine

Rozhodně nešlo o nic levného. Nevěsta na sobe měla šaty od Christiana Lacroixe v odhadované hodnotě 250 000 dolarů, doplněné starožitnou krajkou Chantilly s diadémem. Celkový účet za svatbu se vyšplhal na 1,5 milionu dolarů, co tehdy bylo asi 58 milionů korun.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílel uživatel @celebrity_wedding_photos

Přes 250 hostů se sešlo ve slavném newyorském Hotelu Plaza a všem předem speciální kurýr doručil pozvání napsané tajným inkoustem a opatřené hologramem. Dorazili třeba Sean Connery, Jack Nicholson, Michael Caine nebo Meg Ryan. V rámci večera zazpíval Mick Hucknall ze skupiny Simply Red a legendární Bonnie Tyler.

Obřad proběhl 18. listopadu 2000 za přísného utajení a dvojice předstoupila před novináře až několik dnů poté, aby oficiálně oznámila sňatek. Catherine Zeta-Jones tehdy prozradila, že se oba od svatby skrývají ve svém bytě na Manhattanu a místo líbánek věnují čas čtyřměsíčnímu synovi Dylanovi. Michael Douglas si pochvaloval rozhodnutí vykázat všechny fotografy, kromě jednoho. Prý to byl nejlepší způsob, „jak ovládnout mediální štvanici". Šlo o tak velkou událost, že britský magazín OK! zaplatil novomanželům za exkluzivní práva na fotografie 1,4 milionu dolarů.

Dvacet let poté

Zvednu masku a nechám manžela vášnivě mě políbit. Pak si ji opět pevně nasadím," odpověděla Catherine Zeta-Jones magazínu People na otázku, jak budou slavit 20. výročí. Může za to pandemie covid-19, která omezila společenský život lidem napříč planetou.

Nebudeme dělat žádnou velkou párty. Stejně nepatřím k jejich fanouškům. Bylo by hezké sezvat všechny naše přátele, ale neuděláme to, dokud všechno neskončí,“ vysvětluje Catherine.

Současnou situaci využili na to, že se po letech sešla celá rodina, syn Dylan totiž už několik let studuje na univerzitě a dcera Carys chodí do školy ve Švýcarsku. „Najednou jsme byli zase všichni spolu. A musím říct, že jsem to milovala. Opravdu jsem to milovala,“ dodává Catherine, která byla překvapená, jak dobře spolu vycházeli pod jednou střechou. Vlastně se opakuje historie, protože to v mnoha ohledech připomíná líbánky, které s Michaelem Douglasem před dvaceti lety strávili ve třech i s Dylanem.

Zdroje: abcnews.go.com, people.com

Nejčtenější články

Zavří­t reklamu