Close search

Jak si zpříjemnit léto v Čechách - jezděte na kole

pixabay.com Zdroj: pixabay.com

Právě teď je ten nejlepší čas na pořízení kola! Pokud vás k tomuto kroku nepřesvědčilo krásné počasí ani konec karantény, přečtěte si těchto 8 pádných argumentů, proč byste nákup bicyklu neměli odkládat už ani minutu!

1) Skvělý průvodce

Letošní prázdniny se budeme muset nejspíš všichni obejít bez dovolené u moře. Tato na první pohled neradostná zpráva může být ale ideální příležitostí k výletům po Čechách. Kolikrát už bylo poznávání naší malebné vlasti upozaděno kvůli zahraničním destinacím! Teď máte jedinečnou možnost realizovat cyklo výlety do míst, které jste už dlouho chtěli navštívit a stále na to nebyl čas…

2) Stmeluje

Nucená izolace od přátel a kamarádů konečně končí a my si můžeme zase užívat společně strávených chvil. Překvapte svou partu kamarádů, se kterou jste se dlouho neviděli, výletem na kole do míst, na která máte společné vzpomínky. Může to být třeba chalupa jednoho z účastníků, kde u opékání buřtů doženete osamocené chvíle v karanténě. Výčitky z nezdravé večeře mít nemusíte, na zpáteční cestě přebytečné kalorie určitě spálíte.

3) Udržuje nás fit

Jeden z nejpádnějších důvodů, proč už s nákupem neotálet, je blahodárný vliv na naše zdraví a fyzičku. O dalších benefitech v podobě vysportovaných nohou a pevného pozadí ani nemluvě. Stačí se podívat na vyrýsovaná těla profi cyklistů. Nám amatérům určitě bohatě stačí, že se udržujeme v dobré fyzické i psychické kondici – protože co si budeme povídat – vyplavené endorfiny na vrcholu kopce jsou prostě k nezaplacení.

4) Zpříjemňuje cestu do práce

Pokud vás hned po zazvonění budíku děsí představa nekonečné cesty do práce v úmorných kolonách nebo nechcete riskovat své zdraví v přeplněných dopravních prostředcích, začněte jezdit do zaměstnání na kole. Možná ani netušíte, jaké zkratky či cyklostezky vedou až k vašemu pracovišti. Navíc mnoho firem už zavádí pro své aktivní zaměstnance místa, kde se mohou vysprchovat i bezpečně uschovat své jednostopé miláčky. A pak už může úspěšný den začít, nemyslíte?

5) Šetří životní prostředí i peníze

Věděli jste, že až 80 procent znečištění ovzduší způsobuje automobilová doprava? Zvláště ve velkých městech se škodlivé klima stává opravdu závažným problémem. Mnoho evropských měst již zavádí různá opatření – od bezplatné hromadné dopravy přes zákaz vjezdu aut do centra města až po benefity pro ty, kteří jezdí po městě na kole. Cyklisté navíc kromě životního prostředí šetří i své peníze za benzín.

6) Je opravdu pro každého

Ať jste aktivní senior, křehká slečna či zapálený sportovec, který musí mít všechny dostupné vychytávky, v současné době si to své kolo vybere opravdu každý. Když si občas při jízdě potřebujete odpočinout a v kopci vám někdy dochází síly, je pro vás ideální volba elektrokolo. Pokud jste na kolo zanevřeli, protože máte vzpomínky na cyklo výlety spojené s otlačeným pozadím a kolem tak těžkým, že jste ho sotva mohli ovládat, vězte, že to nové může vážit jen pár kilogramů. Odborníci na příklad doporučují osvědčenou značku KTM Peak HD.

7) Potěší celou rodinu

O tom, že pro děti je jízda na kole jednou z nejoblíbenějších kratochvílí, není pohyb. Úplně nejvíc je ale potěší, když ji budou provozovat s vámi. Spoustu zážitků z rodinných výletů končících zpravidla v cukrárně patří k těm, na které budou v dospělosti rády vzpomínat. Vás navíc může těšit dobrý pocit, že ve svých potomcích vychováváte lásku k pohybu a zároveň je tou nejpříjemnější formou vzděláváte v zeměpisu a dějepisu.

8) Je ve slevě

Ještě jsme vás nepřesvědčili? Tak tady je to nejlepší na konec! Právě teď si můžete pořídit vaše vysněné kolo za extrémně výhodnou cenu. Například v Hervis Sports mají nyní slevy až 70% na jízdní kola napříč značkami a typy. A to je už pořádný důvod, co říkáte?

Nejčtenější články

Zavří­t reklamu