Close search

Češi se nejradši obdarovávají pod jedlí

Zdroj:

V ulicích českých měst se od začátku adventu opět vyrojila prodejní místa s vánočními stromky a doplňkovým zbožím. Ani letos nechybí tradiční a oblíbené kavkazské jedle, smrky ztepilé i pichlavé a borovice černá. Každoročně stoupá popularita stromků v květináčích nebo kontejnerech. V nabídce se často objevují i větve, jmelí a stojánky. Jaký stromek ale volí Češi nejčastěji?

Vůbec nejprodávanějším druhem vánočních stromků v Česku je jedle kavkazská, což potvrzuje Václav Koukolíček, tiskový mluvčí společnosti Tesco: „Skoro 70 % všech zákazníků volí právě jedli kavkazskou. Druhou nejoblíbenější volbou je smrk pichlavý.“ Většina nabízených stromků je od českých dodavatelů. Jen necelá pětina je z dovozu, především z Dánska. „Čeští zákazníci vyznávají tradice, proto každoročně vedou v prodeji jedle. Nejčastěji volí zákazníci stromky o velikostech v rozmezí jednoho až dvou metrů,“ uvedl Ivo Cvitanovič ze společnosti LEVAN CZ s.r.o.

Prodeje stromků a doplňkového sortimentu budou probíhat před obchody Tesco po celé České republice, a to každý den do Štědrého dne v otevíracím čase dané prodejny. Českými dodavateli stromků jsou BAOBAB – péče o zeleň s.r.o., LEVAN CZ s.r.o. a Pavel Ondráček.

Nejčtenější články

Zavří­t reklamu