Close search

Boháči bez luxusu: Kdo ze slavných miliardářů šetří a neutrácí peníze za přepychová sídla?

Showpix.cz Zdroj: Showpix.cz

Úspěšní podnikatelé a slavné osobnosti, kterým se v průběhu let daří zvyšovat své jmění místo toho, aby vyhlásili bankrot, mají jedno společné. Kupují si nemovitosti, které nezatěžují jejich rozpočet.

Klíčem k získání bohatství je samozřejmě úspěšné podnikání, které jeho majiteli poskytuje dostatek finančních prostředků. Avšak pro udržení nabytého majetku je důležité správně investovat a zbytečně nerozhazovat. Americká výzkumnice Sarah Stanley Fallaw, která je autorkou knihy The Next Millionaire Next Door: Enduring Strategies for Building Wealth (Další milionář odvedle: Trvalé strategie na budování bohatství), při zkoumání více jak šesti set milionářů zjistila, že mnozí z nich žijí v domech, které si mohou dovolit bez nejmenších problémů. Kdo ze slavných boháčů se rozhodl šetřit své peníze i úsilí?

Warren Buffett

Slavný americký investor a finančník, který s majetkem okolo 82,1 miliardy dolarů patří mezi nejbohatší lidi na světě, rozhodně zbytečně vysoké částky za obydlí neutrácí. Je zajímavé, že Buffett, nehledě na výši svého jmění, i nadále žije v domě, který si pořídil v roce 1958. Tehdy za rodinný dům zaplatil 31,5 tisíce dolarů, což dnes vzhledem k inflaci odpovídá přibližně 274 tisícům dolarů (6,2 milionu korun). Podle výpočtů serveru Business Insider tato částka tvoří pouze 0.0003% z jeho mnohamiliardového jmění a sám Buffet uvádí, že to byla třetí nejlepší investice v jeho životě.

Serena Williams

Sportovkyně a tenisová hvězda také nepatří k boháčům, kteří své jmění rozhazují. Serena pracuje od mladého věku a i když jí tenis a s ním spojené výdělky z reklamy vynášejí veliké peníze, majitelka 39 grandslamových titulů žije celkem skromně. Celková hodnota jejího majetku se odhaduje na 180 milionů dolarů (přes 4 miliardy korun), přesto si pořídila relativně dostupný rodinný dům, ve kterém žije s manželem a malou dcerou Olympií. Dům s pěti ložnicemi a sedmi koupelnami se nachází ve slavné kalifornské čtvrti Beverly Hills a sportovkyni vyšel na 6,9 milionů dolarů (155 milionů korun).

Zmiňovaná částka sice rozhodně není zanedbatelná, přesto tvoří necelá čtyři procenta z celkového jmění tenisové hvězdy.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Serena Williams (@serenawilliams),

Evan Spiegel a Miranda Kerr

Miliardář Spiegel zbohatl díky založení platformy Snapchat, kterou kvůli jejím „mizejícím fotografiím“ využívají denně miliony lidí po celém světě. Rozhodně ale s manželkou a modelkou Mirandou Kerr a jejich dvěma dětmi nežije v přepychovém sídle. Pořídil si totiž dům za 12,6 milionů dolarů (277 milionů korun).

Zatímco Spiegelovo jmění se odhaduje na 3 miliardy dolarů (67,5 miliardy korun), jeho manželka, australská rodačka a bývalý andílek módního domu Victoria’s Secret, se může pochlubit vlastní značkou kosmetiky KORA Organics a majetkem okolo 500 milionů dolarů (11,3 miliardy korun).

Vzhledem k výši společného majetku známé dvojice, který se odhaduje na na 3,5 miliardy dolarů (78,75 miliardy korun), nepředstavuje dům za 12,6 milionů přemrštěnou investici.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Miranda (@mirandakerr),

Mark Zuckerberg

Spoluzakladatel sociální sítě Facebook se může pochlubit postem jednoho z nejbohatších lidí na světě. Jeho bohatství se totiž odhaduje na 72,6 miliardy dolarů (1,6 bilionu korun). Jenže, nehledě na výši majetku, žije šéf Facebooku v domě za 7 milionů dolarů (158 milionů korun). I když by si většina lidí tuto částku nemohla dovolit za obydlí utratit, vzhledem k celkovému Zuckerbergovu jmění se jedná o skoro zanedbatelná čísla. Slavný boháč si možná nepotrpí na luxusní rezidence, přesto má velice rád soukromí a je za to ochoten platit skutečně velké peníze. Zuckerberg totiž za dalších 45 milionů dolarů (1 miliarda korun) koupil čtyři přilehlé nemovitosti, které obklopují jeho sídlo ve Palo Alto. Šéf sociální sítě si velmi potrpí na soukromí a chtěl mít jistotu, že nebude mít problémy s nepříjemnými nebo zvídavými sousedy.

Kromě toho si s manželkou Priscillou Chan pořídil část havajského ostrova Kauai za přibližně 2,23 miliardy korun. Údajně zde plánuje postavit sídlo pro sebe a dalších 80 domů. S manželkou se také budou snažit o to, aby zachránili přirozenou krásu ostrova.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Mark Zuckerberg (@zuck),

PODÍVEJTE SE NA SÍDLA, ZA KTERÁ MILIARDÁŘI UTRATILI JEN MALÝ ZLOMEK SVÉHO JMĚNÍ:

Nejčtenější články