Close search

Poradíme vám, jak se zbavit zápachu v domácnosti

Pixabay.com Zdroj: Pixabay.com

Ne každá domácnost libě voní. Pokud i vám vadí, že ve vašem bytě zapáchají cigarety, koš nebo třeba odpady, pak si nechte poradit, jak se nepříjemného zápachu v domácnosti zbavit za pár chvil.

Zápach z nábytku

Mísa s octem zanechaná v místnosti vytáhne zápach z nábytku a poradí si i se spáleninou ve vzduchu. Jemný octový roztok dobře funguje i na koženou sedačku, která je načichlá cigaretovým kouřem. S octem to však nepřehánějte a kůži následně naimpregnujte. 

Lednička

Se zápachem z ledničky si hravě poradí jedlá soda. Stačí, když ji nasypete na malý talířek, necháte přes noc v lednici a ráno se na vás vyline jen svěží vůně. 

Pixabay.com

Kouření

Je prokázáno, že kouř z cigaret může způsobovat zdravotní problémy. K těm nejběžnějším patří časté bolesti hlavy a pálení očí. Zápach s cigaret je jedním z nejhorších, nasává se do textilií, koberců a těžko se větrá. Moderní alternativy kouření však mohou váš byt nesnesitelného zápachu a všudypřítomného dýmu a popela zbavit. Bude se vám pak nejen lépe dýchat, ale i žít. Ideální alternativou je například zařízení typu glo, které funguje na nové technologii zahřívání tabáku. Nejenže přístroj skvěle designově vypadá, ovládá se jedním tlačítkem, ale navíc vydrží nabitý po celý den, takže svou chuť na cigaretku můžete ukojit kdykoliv a v podstatě kdekoliv. Další skvělá nepáchnoucí alternativa je LYFT , který se nejvíce podobá skandinávskému hitu snus. Liší se od něj ale tím, že neobsahuje tabák. Jde o nikotinové sáčky, které jsou vyrobeny z vysoce kvalitních surovin, kromě nikotinu obsahují vodu, eukalyptus, celulózová vlákna z borovice a aromatické látky či sladidla. Na český trh LYFT přivedla společnost British American Tobacco, aplikujete vlhčený sáček do úst (pod horní ret), sliznice pak dokážou vstřebat obsah nikotinu v každém sáčku. Tím se dostavuje stimulační efekt, bez dýmu a zápachu. Uživatel tak může pohodlně a diskrétně užívat nikotin na cestách či v práci, aniž by obtěžoval okolí.

Archiv

Káva

Možná jste to nevěděli, ale kávová zrnka výborně absorbují zápach. Stačí je vložit do kávového filtru nebo do látkového sáčku a dobře zavázat. Tyto kávové balíčky pak můžete rozmístit po celém bytě od šatny až po botník. Mletá káva zase pohlcuje nepříjemný vlhký zápach, který se může objevit ve starých domech. 

Pixabay.com

Sáčky

Zápach z koše trápí v letních měsících snad každého z nás. Pokud se ho chcete zbavit, nezbývá vám nic jiného, než koš pravidelně vynášet, vymývat a vždy se trefit do sáčku na odpadky. V případě, že situace není tak tragická, ale chcete do domácnosti jen vnést trochu svěžesti, zkuste využít speciální sáčky do koše, které jsou parfémované. 

Pixabay.com

Prášek do pečiva

Do zapáchajícího odpadu nasypte prášek do pečiva, který zalijte octem a zhruba po čtvrthodině vše zalijte vroucí vodou. Pokud ani to nepomůže, zkuste pár lžiček soli a následně propláchněte vroucí vodou.  

Pixabay.com

Nejčtenější články