Close search

Zemřel svérázný frontman The Prodigy. Svým vzhledem děsil i malé děti

Facebook Zdroj: Facebook

V pondělí zemřel frontman legendární britské skupiny The Prodigy, Keith Flint. Tělo hudebníka našla v jeho domě až přivolaná policie, která mu už nedokázala nijak pomoci. Flint byl nepřehlédnutelnou součástí skupiny. Svým excentrickým chováním a jedinečnou vizáží si získal stálé místo na undergroundové scéně.

The Prodigy se v hudební branži začali prosazovat na začátku devadesátých let. Zpočátku Keith působil v kapele jako tanečník. Po nějaké době ale přišla změna vzhledu, kdy si vytvořil pro něj typický punkový účes. Získal si post zpěváka a v roce 1996 vdechl život písni Firestarter. Tato skladba, ke které Flint napsal text, se stala symbolem The Prodigy. Skupina dokonce s tímto singlem a písní Breathe ovládla britskou hitparádu. Na pomyslném singlovém žebříčku se celkově objevili šestkrát.

Frontman The Prodigy ale působil i jako sólový umělec. Pod jeho vedením vznik hudební projekt Clever Brains Fryin’, zjednodušeně Flint. Světové premiéry se dočkala pouze píseň „Aim 4“ a jejich debutové album „Device #1“ kvůli neúspěchu kapely nikdy nevyšlo.

Do hledáčku veřejnosti se také svérázný zpěvák dostal v době, kdy randil se skotskou moderátorkou Gail Porterovou. V té době jim díky jejich vzhledu začala místní média přezdívat kráska a zvíře. Flint se proslavil jako hudebník, který svým specifickým vzhledem děsil malé děti a publikum přiváděl k úžasu. Zemřel ve věku pouhých 49 let A příčina jeho úmrtí zatím není známa.

Nejčtenější články

Zavří­t reklamu