Close search

Velká přestávka nám nestačila. Jak jsme trávili volný čas ve školách v 90. letech?

pixabay Zdroj: pixabay

Za kartičky s tvářemi hokejistů se tehdy platilo skoro zlatem a kdo neměl tamagotchi, jako by nebyl. Připomeňte si s námi ty nejlepší aktivity, kterými děti, vyrůstající v 90. letech, nejraději trávily čas o školních přestávkách.

1. Hokejové kartičky

Když zazvonilo a skončila hodina, první kroky kluků i holek vedly za kamarády na lavičky, kde právě probíhal výměnný obchod malých sběratelů hokejových kartiček. Kdo měl zahraniční hráče nebo speciální edici, byl v partě váženým. Přitom jsme žvýkali žvýkací cigarety a chroupali jedlý papír.

2. Tamagotchi

Kdo chtěl být in, musel si pořídit na tržnici elektronickou kapesní hračku Tamagotchi. Zvířátko, které jsme museli krmit a hrát si s ním, aby bylo spokojené, si všichni určitě pamatujeme. Dávali jsme mu jména a stalo se naším domácím mazlíčkem.

3. Bužírky a náramky

Bužírky a různé doplňky z provázků se pletly o sto šest. Kdo byl zručnější, naučil se i složitější techniky a svá umělecká díla hrdě nosil na školním batohu. Dívky braly galanterie útokem a kupovaly různé barvy „bavlnek“. No, nebyl nejlepší dárek ručně vyrobený náramek na ruku?

4. Skákání gumy

Venku před školou se vždycky o přestávce skákala guma. Bez rozdílu věku i pohlaví, tuto zábavu milovali všichni. Stačila jen rovná plocha a okrouhlá guma. Začínalo se od kotníků a končilo u ramen. Na ten adrenalin při skákání náročných sestav si doteď všichni vzpomeneme.

5. Nebe peklo ráj

Velkým hitem bylo také hraní papírové skládačky „Nebe peklo ráj“. Stačil k tomu papír, nůžky, obyčejná tužka a mohlo se začít. Nejčastěji se psali jména kluků nebo holek. „Kdo ti vyjde, toho miluješ!" Uznejte sami, nestačilo dříve dětem málo ke štěstí…?

Nejčtenější články