Close search

Ve Hře o trůny se kromě vraždění nosí i krásné róby. Která z postav se nejlépe oblékala?

HBO Zdroj: HBO

Seriál Hra o trůny se během dlouhých let vysílání proslavil nejen vynikající podívanou a skvělými hereckými výkony, ale také nádhernými kostýmy, které naše oblíbené postavy v seriálu nosily. Honosné róby rozhodně neunikly pozornosti diváků a divaček, které ale byly ty nejhezčí?

Daenerys a šaty z Qarthu

Dany to po smrti manžela khala Droga nemá jednoduché, takže jemné modré šaty, které jsou darem od bohatého obchodníka Xara, mají pro její postavu velký význam. Daenerys se totiž pomalu začíná stavět na vlastní nohy a hledá urputně cestu, jak se dostat do Západozemí. Také dostává cenné lekce, že jen tak někomu nemůže věřit.

Varysova žlutá róba

Lord Varys je králem všech špehů, který na svůj post vypracoval sám díky vydírání těch nejmocnějších. Varys si nepotrpí na výrazně mužné oblečení, které by se ani k jeho postavě nehodila. Je velmi chytrý a na svůj denní chleba si vydělává jinak než mečem. Jeho široké a pohodlné róby jsou koneckonců ideální k ukrývání tajemství.

Tisíckrát jiná Cersei

Nynější královna, která sedí na Železném trůnu, patří k postavám s největším charakterovým vývojem v seriálu. I když bylo ze začátku jasné, že dcera Tywina není žádné neviňátko, nyní se z ní stala skutečně krutá vládkyně, která si půjde za svým jakýmkoli způsobem. Cersei vždy byla silnou ženou a o tom rozhodně mluví i její šaty. Například její rudá róba se zbrojí, kterou na sobě měla, když se Stannis snažil zmocnit Králova přístaviště, poukazuje na její duch válečníka. Nejzajímavější změna ale nastala ve chvíli, kdy Cersei přišla o vlasy a začala Sedmi královstvím vládnout po smrti svého otce i synů. Její černé šaty zvýrazňují její moc a nápadně se podobají oblečení, které nosil její otec Tywin Lannister.

Černobílá lady Stark

Sansa Stark to v seriálu rozhodně neměla jednoduché. Z malé a naivní holčičky se stala silnou ženou. Její viditelný vývoj také zvýrazňují róby, které Sansa nosí. Lady Stark vystřídala několik svatebních šatů a zatímco ty šaty, které měla na sobě, když si brala Tyriona Lannistera byly známkou přepychu a spojení bohatých rodů, její bílé svatební šaty, když si brala Ramsayho, symbolizovaly nevinnost. Doba se ale změnila a nyní je Sansa paní Zimohradu a na krajky si už nepotrpí. Nosí nyní výrazně černou róbu, která symbolizuje její moc a sílu.

Svatební šaty Margaery

Mladá, nyní už bývalá, královna Margaery Tyrell byla stejně jako Sansa vdaná již několikrát. Když si ale brala Joffreyho Baratheona, tak se sice mohla vdávat do rodiny lvů, ale její šaty zcela jasně symbolizovaly erb jejího domu – růži s trny. Její šaty byly zcela viditelně pokryty květinami, takže pokud by její manžel hned během svatby nezemřel, evidentně s ním mladá Margaery měla vlastní plány.

Dornský styl

Ellaria Písek, která byla milenkou dornského prince Oberyna Martella, vypadala v Králově přístaviště skutečně nádherně. Její exotický vzhled doplňovaly neobvyklé róby a jednou z těch nejlepších byly šaty, které na sobě měla v den souboje mezi Oberynem a Horou. Do smíchu jí potom sice moc nebylo, ale pořád jí to velmi slušelo.

Dany a zima

Když Daenerys dorazila konečně do Sedmi království, tak musela změnit svůj styl oblékání, hlavně také proto, že na severu je skutečně velká zima. Do jejího nového šatníky tak nyní patří nádherný bílý kožich, který mladé dračí královně skutečně sluší.

Nejčtenější články

Zavří­t reklamu