Close search

Už zase můžete krást mámě oblečení: Móda roláků a vysokých pasů je zpět

unsplash.com Zdroj: unsplash.com

Pamatujete si, jak vám babička říkala, ať si to tričko přetáhnete přes záda, protože vám na ně bude táhnout? Devadesátková móda bokových džínů zdravým ledvinám nepřála, dnešní doba ale velí cestu jinou. Vysoký pas je šik, babičkám spadne kámen ze srdce a stejně tak ušetříte kamenů i ledviny.

Jediný, kdo z této situace nevyvázne bez úhony, bude skříň vaší matky. Protože přesně to, co nosila Donna z Beverly Hills, můžete vidět všude kolem sebe na ulici. Vysoké plísňové džíny, k tomu tričko, které by se spíš dalo nazvat větší podprsenkou, ohrnuté kotníky a bílé tenisky.

Celkem sekáčově vzhlížející outfit je trendy dohnat právě na botách. Jejich cena většinou nejde pod tři tisíce a zdobí je (byť třeba i malý) nápis té či oné značky. Vlastně k čemukoliv si vezmete bílé značkové tenisky, budete in.


Druhá možná volba, kterou určitě nesáhnete vedle, když si doplníte do šatníku, je tričko nebo svetr se stojáčkem. Stojáček nebo i rolákový límeček se zpátky do skříní vrátily velmi úspěšně. Některé varianty střihů jsou k zamyšlení, například tílko s rolákovým límečkem, tričko nad pupík, ale s dlouhým rukávem nebo kombinace všeho dohromady – tričko s dlouhým rukávem s rolákovým límečkem, ale nad pupík. Člověka to donutí se zamyslet, na jaké roční období se tedy vlastně nejlépe hodí. Tou nejdůležitější věcí ale stále zůstává, že je to trendy a moc vám to sluší. Logika jde stranou.

Jestliže vás nebaví bloumat po obchodech, nebo byste ráda našetřila nějaký peníz na dovolenou, zkuste otevřít máminu skříň, kde má schované věci, které nosila zamlada. Určitě tam na vás nějaký vydařený retro kousek čeká. Vaše maminka bude mít radost, že kárované kalhoty na zavazování v pase nesežerou moli, vy ušetříte a ještě je neuvidíte na nikom jiném.

Originalita, radost, ekologie, úspora – zdá se, že šatníky našich maminek skrývají hotový poklad.

Nejčtenější články