Close search

Retro účesy: Jaké skvosty nosily na hlavách naše maminky a babičky?

Zdroj:

Máte pocit, že momentálně nosíte nejmodernější účes, který vám může každá žena z okolí závidět. Přesně tohle si určitě myslely naše maminky a babičky, když vyšly od kadeřníka. Přesto, když se nyní koukáme na jejich staré fotky, u některých kadeřnických kreací jen těžko udržíme smích. Pojďme zavzpomínat co bylo “in” nosit na hlavě před několika desítkami let.

60. léta

V šedesátkách frčelo tupírování. Vysoké natupírované drdoly byly hitem, který si přála mít na hlavě každá žena. To, že někdy byla fuška projít s tou nádherou dveřmi bez úhony, bylo v té době vedlejší.

70. léta

V této době docházelo k uvolnění mravů. Lidé byli ovlivněni hnutím hippies. Všechno nalinkované a upravené bylo mimo trendy. Proto letěly rozevláté, neupravené vlasy, které se v nejlepším případě ani nebarvily. Povolenou ozdobou byla pouze jednoduchá čelenka, která vedla nejlépe i přes čelo a byla uvázaná vzadu na temeni.

80. léta

Účesy dob osmdesátých zase nabírají na tvaru. Znovu se vrací tupírování, obzvlášť ofinek. Vlasy mají mít objem. Dlouhé vlasy jsou stále trendy, ale ideálně je účes vzadu delší a vepředu kratší.

90. léta

Hitem devadesátek byla trvalá ondulace. Čím krepatější hříva, tím lépe. Ženy sice vypadaly ze zadu téměř všechny stejně, někdy bylo možné splést si je s pudlem, ale kdo neměl trvalou nebyl v módě.

Nebudeme se raději moc smát, protože jak je známo, módní trendy se velmi rádi vracejí.

 

Nejčtenější články