Close search

Queen v novém podání. Maorové přezpívali Bohemian Rhapsody

YouTube Zdroj: YouTube

Novozélandští Maorové se rozhodli uchvátit svět nejen svým bojovým tancem, který proslavili rugbisté, ale také svojí verzí legendární písně skupiny Queen. Hudební uskupení složené z mužů i žen nazpívalo populární píseň Bohemian Rhapsody. Jejich provedení uchvátilo internet a rychle si získalo tisíce příznivců.

Soubor Hātea Kapa Haka zazpíval Bohemian Rhapsody na festivalu ve Wellingtonu. Pro vystoupení na stadionu Westpac Stadium přeložili píseň skupiny Queen do vlastního jazyka. A jejich snažení návštěvníci vskutku ocenili.

Píseň Bohemian Rhapsody se řadí mezi největší hity britské skupiny Queen. Originální nahrávka vznikla v roce 1975 jako součást alba A Night at the Opera. V roce 2018 byl tvorbě této rockové hudební formace posvěcen film, který rovněž nesl název Bohemian Rhapsody. 

Snímek se dočkal velmi pozitivního ohlasu u diváků. I když natáčení provázela řada problému a dokonce záměna režiséra. Ve chvíli, kdy byla natočena větší část filmu, dostal původní režisér Bryan Singer výpověď a film dotáhl dokonce až režisér Dexter Fletcher. 

Nehledě na tyto nepříjemnosti se filmový počin může pyšnit velkou návštěvností. Kritici sice už v hodnocení byli trochu shovívavější, přesto snímek získal řadu ocenění. Na předávání Oscarů proměnil pět nominací ve čtyři zlaté sošky. Jednu z nich si odnesl za hlavní mužský herecký výkon i Rami Malek, který ztvárnil uznávaného zpěváka Freddieho Mercuryho.

Nejčtenější články