Close search

Průšvihy při natáčení Hry o trůny. Co všechno ohrožovalo tvorbu seriálu?

Zdroj:

Problémy a starosti při natáčení se nevyhnou ani tak profesionálnímu týmu, který se podílel na tvorbě seriálu Hra o trůny. Možná naopak ve chvíli, kdy několik štábů natáčí na různých místech světa, je velmi těžké zařídit, aby vše probíhalo hladce. S jakými průšvihy se museli vypořádat tvůrci při natáčení?

Osmá a finální série legendárního seriálu už klepe na dveře a diváci již brzy zjistí, kdo usedne na Železný trůn. Seriál, který si získal velkou popularitu po celém světě a byl oceněn i kritiky, se ale nevyhnul problémům během natáčení. 

Požár při natáčení

Herečka Nathalie Emmanuel, která ztvárnila Missandei, prozradila příznivcům seriálu, že během natáčení jedné ze sérií na place vypukl požár. Herečka sice neprozradila, kdy přesně se incident stal. Ale podle serveru express.co.uk. Se požár mohl odehrát v roce 2014.  

Jaime bez vlasů

O pěkný poplach během natáčení se postaral herec Nikolaj Coster-Waldau, který si v seriálu zahrál Jaimeho Lannistera. Ten se totiž během natáčení prvních sérií rozhodl, že si udělá legraci z tvůrců seriálu a vzhledem k tomu, že tehdy se jeho postava pyšnila krásnými zlatými lokny, měl herec jasno, jak si z nich vystřelí. Jednoho dne napsal štábu dopis, že jeho herecké ego vyžadovala, aby vzal postavu Jaimeho do vlastních rukou a proto si ostříhal vlasy. K dopisu přidal i starou fotografii, na které měl velice krátké vlasy. Kvůli tomuto vtipu měl herec málem velký průšvih, protože kostymér se už začal chystal na vytváření paruku a HBO připravovalo pro herce žalobu. Naštěstí Coster-Waldau vše vysvětlil a situace se obešla bez následků.  

Zranění Ohaře

Během natáčení sedmé série se zranil herec Rory McCann, který si zahrál Ohaře. Část příběhu, kterou strávil za Stěnou musel na rameni nosit jednu z postav. Jak se ukázalo, tak McCann musel na sobě nosit skutečného člověka, protože veškeré ostatní varianty, které tvůrci vyzkoušeli, vypadaly špatně. No a tahejte na sobě několik dní dospělého jedince, také vás určitě bude všechno bolet!


Zákaz natáčení 

Štáb po natáčení první sezóny údajně padl do nemilosti maltské vlády. Údajně při natáčení scén, ve kterých se odehrávala svatba Daenerys a khala Droga došlo k poškození místního terénu na ostrově Gozo. Maltské vláda pak údajně tvůrcům dala jasně najevo, že na ostrově už nejsou vítáni. 

Smrt herce

Při natáčení páté řady zemřel herec JJ Murphy, který si měl zahrát Sera Denyse Mallistera z Noční hlídky. Herec ale ve věku 86 let pár dní po natáčení zemřel. Tvůrci seriálu D.B. Weiss a David Benioff se rozhodli, že nového herce pro tuto postavu již hledat nebudou. 

Podívejte se v naší galerii na průšviháře ze seriálu Hry o trůny. 

Nejčtenější články

Zavří­t reklamu