Close search

Pomádu milují dodnes všechny generace: Krásná Olivia Newton-John slaví narozeniny

instagram Zdroj: instagram

Kdo by neznal americký muzikál z prostředí střední školy Rydell. Sandy a Danny byli pro mladé lidi ve všech zemích párem snů a stali se tak idoly mladé generace na dlouhé dekády dopředu. V roli naivní dívenky, ze které se vyklubala sexy drsňačka, zazářila právě Olivia Newton-Johnová.

Olivia se narodila 26. září 1948 v Cambridge ve Velké Británii. Od pěti let však vyrůstala v Melbourne v Austrálii, kam se s rodinou přestěhovali. Olivia začínala jako zpěvačka, ve čtrnácti letech dokonce založila dívčí kapelu, počáteční úspěchy však nebyly moc valné. Až na začátku 70. let se dostává do povědomí písněmi „It not for you“ od Boba Dylana a „I honestly love you“ za kterou získala 1. místo v americké hitparádě Cena Grammy. Od popu potom přilnula spíše ke country.

Raketový úspěch přišel až s rolí v Pomádě v roce 1978. Zajímavé je, že jí v té době bylo už dvacet devět let. Nicméně se do role středoškolačky Sandy vžila skvěle. Muzikál se stal naprostým trhákem a soundtrack k filmu byl také velice úspěšný. Role australské středoškolačky Sandy vynesla Olivii nominaci na Zlatý globus v kategorii nejlepší herečka v muzikálu. Tento filmový úspěch jí asi ovlivnil a Olivia „přitvrdila i v muzice. Vydala album Totally Hot, které bylo agresivnější a obsahovalo singly v rychlejším tempu. Album sklidilo velký úspěch.

Olivia si po Pomádě zahrála ještě mj. v muzikálu Xanadu, který nebyl kritiky nijak zvlášť kladně přijat, nicméně byl nakonec komerčně úspěšný a jeho soundtrack je také dodnes známý. Celá osmdesátá léta se i nadále Olivia zabývala sólovou kariérou.

 V roce 1992 lékaři objevili Olivii rakovinu prsu, se kterou s přestávkami bojuje dodnes. Se svým prvním manželem Mattem Lattenzim se rozvedla. Po něm vstoupil do jejího života Patrick McDermott, který se ale záhadným způsobem ztratil při výletě na ryby v roce 2005. Žili spolu 9 let a v době, kdy zmizel, dvojice už netvořila pár. Patrick byl prohlášen za mrtvého, nicméně se spekuluje o tom, že žije. Dokonce se Olivii přihlásil neznámý už, který tvrdí, že je Patrick McDermott.

Nyní je zpěvačka šťastná po boku podnikatele Johna Easterlinga. V roce 2012 se sešla po letech s kolegou Johnem Travoltou, aby natočili a nazpívali klip k písni I Yhink you Might Like It.

Nejčtenější články