Close search

Místo, kam se málokdo odváží. Hřbitov v Bohnicích je pokládaný za nejděsivější místo v Evropě

archiv Zdroj: archiv

Tajemný hřbitov už několik let nefunguje a možná o to víc nahání hrůzu. Tamní opuštěné hroby nikdo nenavštěvuje. Jsou tam pochovaná těla vojáků z první světové války, psychiatričtí pacienti i děti, narozené pacientům v Bohnicích. Dříve totiž hřbitov patřil k nedaleké psychiatrické léčebně.

Hřbitov patříval k léčebně

Hřbitov v Praze-Bohnicích byl založen na počátku 20. století a fungoval necelých šedesát let. V dobách, kdy bylo v psychiatrické léčebně nejvíce pacientů, se tam o rok později vybudoval hřbitov, kde se pohřbívali chorobně nemocní lidé. Záhadné místo plné zvláštní energie se používalo v letech 1909 – 1963. Od té doby však hřbitov chátrá, což z něj nyní dělá jedno z nejděsivějších míst v Evropě. Původně byl hřbitov jen hřbitovem dětským, ale po nějaké době se zde začali pohřbívat i dospělí pacienti.

Pohnuté osudy mrtvých

Na tomto děsivém hřbitově leží přes 4300 lidí. Mezi nimi jsou zejména vrazi, sebevrazi a také děti. Hroby však nejsou na první pohled tak zřetelné, zpod země vykukují jen malé kopečky, zarostlé břečťanem. Náhrobek tam má jenom pár hrobů. Břečťany se plazí také všude po stromech, což ještě více přidává na strašidelné atmosféře.

Negativní energie 

Říká se, že jde o místo s vůbec nejhorší energií na našem území. Záhadně se tam rychleji vybíjí elektronika, na místě je také velká zima. Největší zima je však v části dětského hřbitova, kde jsou pohřbeny děti psychiatrických pacientů, které se narodily v psychiatrické léčebně. Své poslední místo odpočinku zde našli i vojáci z první světové války, takže zde neleží jen "blázni" a jejich děti. Osudy pochovaných jedinců jsou mimořádně pochmurné, které svírá tajemná atmosféra. Velmi citlivé osoby by na toto místo neměly vůbec chodit, podle místních má místo velmi temnou energii, která některým lidem nedělá vůbec dobře.


 

Nejčtenější články