Close search

Luke Perry odešel do hvězdného nebe. Hvězdy seriálu Beverly Hills 90210 zažily mrtvici i rakovinu

Profimedia Zdroj: Profimedia

Svět obletěla zpráva, že hvězda legendárního seriálu Beverly Hills 90210, Luke Perry, zemřel ve věku 52 let. Herec, kterému před několika lety diagnostikovali rakovinu tlustého střeva, nakonec podlehl mozkové mrtvici. Zemřel v nemocnici v obklopení své rodiny a snoubenky Wendy Madison Bauerové.

Perry se proslavil v devadesátých letech jako komplikovaný Dylan McKay v populárním seriálu Beverly Hills 90210, který měl pod taktovkou zkušený producent Aaron Spelling. Seriál se stal velkým hitem pro tehdejší mládež a slavil úspěch po celém světě. Příběh mladých a okouzlujících studentů ze slunečné Kalifornie si získal miliony fanoušků po celém světě. 

Velké popularitě se také těšila postava Dylana, kterou si zahrál právě Luke Perry. V seriálu tehdy ztvárnil náladového surfaře. Perrymu díky úspěchu seriálu patřily srdce mnoha mladých dívek po celém světě. Po ukončení seriálu, ale už herec na svůj předešlý úspěch nikdy nenavázal. Propůjčil ale svůj hlas v komiksovém thrilleru Neuvěřitelný Hulk nebo si zahrál v televizním seriálu Tělo jako důkaz.

Perryho zdravotní stav se zhoršil znenadání, jelikož při příjezdu záchranné služby do jeho domu, herec s lékaři normálně komunikoval. Jeho stav se stal kritickým až nemocnici, kde přes všechnu péči lékařů 4. března podlehl následkům mozkové mrtvice.

Brenda bojuje s rakovinou

Perry ale není jediný ze seriálu, kterému život nadělil zdravotní problémy a starosti s rakovinou. Herečka, a bývalá jeho bývalá seriálová kolegyně, Shannen Doherty už roky bojuje s rakovinou prsu, kterou jí diagnostikovali v roce 2015. O dva roky později vypadalo, že nad nemocí zvítězila, když se na internetu pochlubila, že její krevní výsledky jsou podle lékařů velmi pozitivní. V roce 2018 se jí ale rakovina vrátila. Krevní výsledky totiž ukázaly zvýšenou hladinu nádorových markerů.

Doherty od začátku se svojí nemocí intenzivně bojuje. Jakmile se dozvěděla negativní zprávy, ihned nastoupila do nemocnice, kde v roce 2016 podstoupila chemoterapii a ozařování, jelikož se jí nemoc rozšířila i do mízních uzlin. O průběhu své nemoci fanoušky pravidelně informuje na Instagramu. Podle slov Doherty ji podpora fanoušku velmi pomáhá. Herečka se v jednom rozhovoru nechala slyšet, že jí rakovina změnila celý život.

Herec Jason Priestley, který se v seriálu Beverly Hills 90210 představil jako okouzlující Brandon Walsh také neměl se zdravím štěstí. V roce 2002 utrpěl poranění hlavy, když se účastnil automobilového závodu a v roce 2015 se při natáčení zranil při pádu z koně.

Nejčtenější články