Close search

John Wick 3 je na vrcholu stejně jako Keanu Reeves. Znáte ale hercův pohnutý osud?

Lionsgate Zdroj: Lionsgate

Dlouho očekávané pokračování akčního filmu John Wick 3 – Parabellum mělo konečně premiéru i v českých kinech. Od 16. května tak diváci mohou sledovat napínavý akční boj neporazitelného zabijáka o svůj holý život.

Akční snímek John Wick se díky úspěchu předchozích dílů dočkal třetího pokračování, které uchvátilo fanoušky po celém světě. Snímek sklízí nejenom chválu za akční scény a vynikající bojovou choreografii, ale také za charisma a herecký výkon Keanu Reevese.

Film John Wick 3 – Parabellum také tento víkend sesadil z trůnu návštěvnosti amerických knih dosavadního lídra Avengers: Endgame. Snímek si díky velkému zájmu diváků vydělal během víkendového promítání přes 57 milionů dolarů (1,3 miliardy korun), v Česku víkendové tržby činily necelých šest milionů korun.

Těžký osud

Hlavní postavu v tomto filmu již tradičně ztvárnil Keanu Reeves, který má s akčními filmy rozhodně velké zkušenosti. Reevese zná celý svět díky filmům Matrix a jeho pokračováním, Nebezpečná rychlost nebo Constantine.

Nehledě na to, jak úspěšný je kanadský herec díky své práci na filmovém plátně, jeho život měl často velice daleko od hollywoodského „happyendu“. Reeves například skoro vůbec nezná svého vlastního otce, jelikož ten je s matkou opustil, když byl herec ještě dítě. Měl také celý život problémy si najít přátele, protože jeho matka se pohybovala ve filmové a umělecké sféře a kvůli práci se často stěhovali. Jediné pevné vztahy, které si Reeves vytvořil, jsou uvnitř rodiny, jelikož má velmi blízko ke svým sestrám.

Rodinné problémy

Bohužel mu život nepřál ani při zakládání vlastní rodiny, kdy se na konci devadesátých let zamiloval do členky štábu Jennifer. Jeho přítelkyně sice otěhotněla, ale bohužel v osmém měsíci těhotenství přivedla na svět mrtvé dítě, což oba partnery velmi silně poznamenalo. Sama Jennifer o dva roky později zemřela při automobilové nehodě.

Štěstí nepřeje ani jeho sestře Kim, které lékaři diagnostikovali leukémii, což je rakovina krevních buněk. Reeves svoji sestru velmi podporuje při náročné léčbě a dokonce založil charitativní nadaci, která pomáhá lidem s podobným onemocněním.

Skutečný profesionál

Nehledě na svoji celosvětovou popularitu a velmi velký majetek je kanadský herec znám svojí mírnou a přátelskou povahou. Při natáčení filmů je vždy oblíbencem celého štábu, protože je údajně jediný z herců, které chce znát jméno každého pracovníka na place. Reeves také proslul svojí štědrostí vůči kolegům, kdy například po dotočení filmu Matrix věnoval 15 milionů dolarů oddělení kostýmů a speciálních efektů. Každému ze svých kaskadérů také koupil vlastní motorku. Nebo když producenti neměli před natáčením filmu Ďáblův advokát dostatek peněz na honorář pro známého herce Al Pacina, Reeves souhlasil se snížením své vlastní odměny, aby bylo možné tohoto legendárního herce do tvorby filmu zapojit.

Nejčtenější články