Close search

Jak se změnila Princezna se zlatou hvězdou po 59 letech

csfd.cz Zdroj: csfd.cz

Právě je tu teď to nejkrásnější období roku, kdy jsme všichni doma a sledujeme jednu krásnou pohádku za druhou. K takovým patří i nezapomenutelná Princezna se zlatou hvězdou na čele.

Legendární pohádku režiséra Martina Friče, která byla natočená v roce 1959 v hlavních rolích s Marií Kyselkovou a Josefem Zímou milují všechny generace. Kdo by to byl řekl, že od jejího natočení uběhlo neuvěřitelných 59 let.

Krásnou princeznu Ladu si zahrála herečka Marie Kyselková (83) a právě díky této roli se stala známou. V pohádce měla hrát původně epizodní roli, ale jak to v životě bývá, těsně před natáčením filmu onemocněla hlavní představitelka, tak si vybrali do hlavní role právě Marii Kyselkovou. Její denní gáže za tento film byla 200,- Kč, tehdy to byly velmi slušné peníze.

V době natáčení měla už známost s Petrem Haničincem, se kterým čekala prvního syna Ondřeje, Petr se posléze stal i jejím manželem. Svého muže velice milovala, takže jí ani princ Radovan vlastně neokouzlil, jak se často u filmu stává. Josef Zíma se přiznal, že se mu Marie moc líbila, ale byl krátce ženatý, tak vše zůstalo v rovině přátelského vztahu. V průběhu života potom hrála už jenom ve třech filmech a svůj život poté zasvětila už jenom výchově dětí a péči o rodinu. Prožívala hezké období svého života.

Přikládala tomu větší význam než kariéře. Manželství se bohužel nezdařilo tak jak si představovala. Po rozvodu se provdala znovu za obdobného muže typem odpovídající Haničincovi. V tomto manželství se jí narodily dvě dcery. Tak se stala ženou plně vytíženou výchovou dětí a domácností.

Občas si přivydělávala různými domácími pracemi pro podniky. Prakticky až do důchodu. Naposledy pracovala jako recepční na strahovských kolejích. Kontakt s mladými lidmi si vždy pochvalovala a jelikož studenti věděli, že se jedná o krásnou princeznu Ladu, rádi si s nimi na natáčení zavzpomínala.

 

Nejčtenější články