Close search

Jak se vaří pro královskou rodinu? Bývalá šéfkuchařka zveřejnila vzkaz Diany

YouTube Zdroj: YouTube

Pracovat pro britskou královskou rodinu může jen relativně malá skupina lidí, která před nastoupením na pracovní pozici prochází pečlivými kontrolami. Takoví lidé musí mít nejlepší reference a být ve své profesi skutečně schopní. Bývalá šéfkuchařka, která vařila pro princeznu Dianu, prozradila, jaká byla spolupráce s Kensingtonským palácem.

Že se za zavřenými dveřmi paláce odehrávaly situace, o kterých by britská královská rodina nejraději mlčela, je zcela samozřejmé. I když mají takzvaně modrou krev, jsou to stále jenom lidé. A stejně jako všichni ostatní bývají nemocní, veselí nebo prostě nevyspalí. Lidé, kteří pracují pro královskou rodinu, nemohou během svého působení prozrazovat žádné informace ze soukromí rodiny.
>

Když ale svoji pozici opustí, tak již bývá tradicí, že se postupně začínají veřejnosti svěřovat se svými zkušenostmi. To samé udělala i bývalá šéfkuchařka Carolyn Robb, která před mnoha lety připravovala pokrmy pro princeznu Dianu, prince Charlese a jejich dva syny. 

Robb v rozhovoru pro noviny The Sunday Times uvádí, že pro královskou rodinu pracovala 11 let a zažila jako malé děti i prince Williama a Harryho. Podle jejích slov bylo velmi jednoduché vařit pro princeznu Dianu. Bývalá šéfkuchařka se také podělila o jeden velmi dojemný komentář od princezny Diany, který si dokonce uchovala. Když byl princ Harry ještě malý, tak se jí údajně zeptal, zda by mohl dostat ke snídani rovnou dezert. Robb vysvětlila, že se jednalo o tradiční britský koláč „treacle tart“.
>

Nebylo samozřejmě pravomocí šéfkuchařky o této neobvyklé prosbě rozhodnout, proto prý princovi řekla, že nejdříve potřebuje svolení od princezny. Harry se po chvíli vrátil s papírem, na který princezna Diana napsala: „Maminka říká, že to je v pořádku.“  Robb v rozhovoru řekla, že to byl pro ni tak dojemný okamžik, že si vlastnoručně napsaný komentář princezny uchovala na památku. 


>

Robb také uvedla, že princ William měl také velmi rád sladké a mezi jeho oblíbené dezerty patřil čokoládový dort. Podle jejích slov byl ale například princ Charles mnohem vybíravější než princezna Diana. Robb se svěřila, že by si například nikdy nedovolila servírovat mu chřest v prosinci, protože princ Charles si velmi potrpěl na sezónní suroviny. 

Nejčtenější články

Zavří­t reklamu