Close search

Ikonické modely hudebních hvězd. Které se zapsaly do historie?

YouTube Zdroj: YouTube

Zpěváci a hudebníci celá desetiletí udávali tón módě a pomáhali novým stylům najít si své místo v dějinách. Honba za originalitou a jedinečností tak pomohla vzniknout skutečně legendárním kouskům, které se označují i za symboly dané éry.


Hudební fanoušci už desetiletí sledují na obrazovkách televize kostýmy, jejichž majitelé se předhánějí v originalitě a některým se skutečně povedlo přivést pod světlo reflektorů kousky, které se potom staly ikonickými.


Kiss

Jedna z nejslavnějších hard rockových kapel přinesla revoluci nejenom do světa hudby, ale i módy. Kdo by neznal šílené a zároveň děsivé černobílé masky.

Madonna

Tuto americkou zpěvačku bychom mohli považovat za ikonickou v mnoha oblastech, ale byla to právě ona, kdo jako jedna z prvních popových zpěvaček začala s provokativními videoklipy. Erotika byla prostě součástí její práce a ona se rozhodla tomu přizpůsobit svůj šatník, takže kdo by neznal její dnes už legendární špičatou podprsenku?

Spice girls

Byla idolem milionů dívek po celém světě, milovali je i dospělí a je rozhodně pravda, když řekneme, že po rozpadu kapely svět už nikdy nebyl stejný. Spice girls přinesly do světa hudby nejenom chytlavé melodie, ale zajímavé kostýmy, které často udávaly trendy módy v devadesátých letech. Mezi nejslavnější outfit asi patří minišaty Geri Halliwell s vyobrazením britské vlajky. 

ABBA

Tato legendární švédská skupina se nechala jednou slyšet že své kostýmy považovala za ty nejhorší a že se na pódiu v nich cítili jako hlupáci. ABBA vystupovala ve skutečně jedinečných, zářivých a často i přeplácaných oufitech, které ale k tehdejší době patřily. Volány, boty na vysoké platformě a třpytky byly neoddělitelnou součástí jejich kostýmů. ABBA  údajně nosila takové oblečení, aby nemusela platit daně.

David Bowie

Tento britský zpěvák a hudebník zanechal ve světě umění významný odkaz a jeho tvorba bude žít ještě dlouho po jeho odchodu. Mezi jeho nezapomenutelnou součást jeho tvorby patří i fiktivní postava Ziggyho Stardusta. Celková image Ziggyho se stala s postupem času legendární a mnozí současní hudebníci se k jeho odkazu vracejí doteď. 

Michael Jackson

Vše, co udělal popový král, vneslo nesmazatelnou stopu do světa hudby. Nehledě na situaci s možným zneužíváním malých dětí, která se nyní řeší po celém světě, Jackson byl vynikajícím hudebníkem. Jako zpěvák a tanečník si dal záležet i na svém vzhledu, který byl součástí jeho neuvěřitelné show. Mezi  nejvýznamnější kousky z jeho uměleckého šatníku určitě patří třpytivá rukavice a červená kožená bunda z videoklipu k písni Thriller. 

Britney Spears

Ano, i tato mladá popová zpěvačka, která skutečně zářila v devadesátých letech patří do tohoto seznamu. Image Britney Spears sice během let prošla velkými změnami a často ne tak úspěšnými, koneckonců si dobře rozjetou kariéru dokázala hodně pokazit problémy v osobním životě. Ale její outfit z písně „Oops, I did it again“, kdy vystupuje na rudé planetě ve stejně rudém latexovém oblečku, patří mezi památné momenty hudebního světa.  

Podívejte se v naší galerii na nejslavnější outfity hudebních hvězd. 

Nejčtenější články