Close search

Hollywood jí ležel u nohou: Grace Kelly a její módní odkaz

facebook Zdroj: facebook

Samotný Alfred Hitchcock o ní prohlásil, že je dokonalá. Elegantní, vzdělaná a krásná femme-fatale, která působí chladně, ale uvnitř plane divoký oheň. Taková byla Grace Kelly, americká herečka, do které se zamiloval sám monacký kníže.

Poté co se v roce 1956 vdala za Rainera III. se stala Její knížecí Jasností kněžnou monackou. S nabytým společenským postavením se musel změnit i její styl oblékání. Zas až takový skok to ale nebyl, jelikož už předtím, než se stala kněžnou, se její šatník vyznačoval až pozoruhodnou skromností. Mezi Graciny oblíbené návrháře patřil Christian Dior, Cristobal Balenciaga nebo Coco Chanel. Podobně jako vévodkyně Kate z Cambridge, i kněžna Grace nosívala jeden model vícekrát. O své kousky se dobře starala.

Její záliba v módě vyústila až k tomu, že módní dům Hermés se jí inspiroval při vzniku nového modelu kabelky. Ten byl příhodně pojmenován Hermés – Kelly bag. Jedná se o nadčasový kousek, který se stále těší velké popularitě.


Aristokratický styl Grace Kelly můžete napodobit perlovým náhrdelníkem, sukní po kolena do áčka, jednoduchým kabátkem doplněným kloboukem, šátkem a rukavičkami. Barvy jsou jednoduché, tlumené.

Krásná kněžna zemřela tragickou smrtí, kdy údajně v důsledku mrtvice sjela v prudkých serpentinách svým vozem ze skály. Z auta ji sice vyprostili při vědomí, ale později upadla do kómatu, ze kterého nebylo možné ji probudit, jelikož zranění byla tak vážná, že byla neslučitelná se životem. Její manžel proto v roce 1982 požádal o odpojení od přístrojů. Grace Kelly zemřela ve věku 52 let.

Nejčtenější články