Close search

Fanoušci Hry o trůny se bouří kvůli chybě v seriálu. Jaimemu totiž zázračně vyrostla ruka

HBO Zdroj: HBO

Celosvětově známý seriál se blíží do svého finále a skalní fanoušci, kteří roky čekali, kdo usedne na Železný trůn, si nyní více než děje seriálu všímají chyb, které tvůrci v seriálu předvádějí. V posledním dílu se jim povedla další velká chyba, kdy postavě Jaimeho záhadně narostla useknutá ruka.

V pondělí večer mohli čeští fanoušci vidět pátý díl poslední, osmé řady a i když mnohé uchvátil děj, kterým se díl mohl pochlubit, pozorní diváci si dokázali všimnout zásadní chyby (pozor, následující text bude obsahovat spoilery týkající se pátého dílu osmé řady).

Během scény, kdy se konečně v rozpadajícím se městě potkají nerozlučná dvojčata Jaime a Cersei, se Králokatovi na chvíli vrátí skutečná živá lidská ruka místo zlaté náhražky, kterou postava nosí.

Jeden z fanoušků si během sledování dílu této chyby všiml a zveřejnil svůj poznatek na Twitteru. Ve svém příspěvku uvedl, že fanoušci už nepotřebují další důkazy, aby si uvědomili, že tvůrcům Davidu Benioffovi a D. B. Weissovi, už na seriálu moc nezáleží.

Potom, co se Daenerys rozhodla, že podpoří reputaci šílených Targaryenů a začala na svém drakovi pálit Královo přístaviště a s ním i všechny jeho obyvatele, se Jaime a vyděšená Cersei setkávají v halách Rudé bašty. Při vřelém objímání se na jednom ze záběrů objeví živá ruka herce Nikolaje Coster-Waldau, který si zahrál Jaimeho Lannistera.

Tento záběr se dá považovat za skutečně velkou chybu, jelikož je v rozporu s předchozím dějem, kdy Jaime přišel o ruku již ve třetí řadě seriálu.

Fanoušci si v osmé řadě všímají chyb více než kdykoli předtím a často poukazují na to, že kvalita seriálu rapidně upadá. Během osmé řady příznivci seriálu poukazovali na chyby v účesech královny Daenerys nebo na nyní už neblaze proslavený kelímek od kávy, který se objevil ve čtvrtém díle poslední řady.

Tvůrci se těchto chyb skutečně dopustili, ale fanoušci takto silně reagují možná proto, že měli opravdu velká očekávání od osmé a finální řady, hlavně potom, co se dozvěděli, že na tvorbu jednoho dílu byl rozpočet 15 milionů dolarů (345 milionů korun).

Nejčtenější články