Close search

Devět nejsilnějších momentů ve Hře o trůny, které rozplakaly i tvrďáky

HBO Zdroj: HBO

Seriál Hra o trůny, se stejně jako jeho knižní předloha, proslavil nečekanými zvraty a krutostí postav, kteří bojují o moc v Sedmi královstvích. Během show tak diváci zažívali scény, při kterých tuhla krev v žilách a které dokázaly rozplakat i ty nejotrlejší příznivce.

Že život v Sedmi královstvích není procházkou růžovou zahradou, se mnozí diváci dozvěděli hned během několika prvních dílů seriálu (pozor, tento text obsahuje spoilery týkající se čtvrtého dílu osmé řady seriálu). S postupem času ale v mocenském boji nastaly takové situace, při kterých tekly slzy i těm největším tvrďákům mezi diváky.

Hodor

Smrt věrného a mentálně zaostalého Hodora, který Brana Starka nosil kvůli jeho handicapu na zádech, byla asi jednou z nejdojemnějších v celém seriálu. Hodor, ve snaze zachránit Brana a Meeru před smečkou zuřivých nemrtvých, držel do posledního dveře do jeskyně, aby zrůdám zabránil v cestě. Vchod jim blokoval dokonce i v tu chvíli, kdy ho nemrtví začali zaživa trhat na kusy.

Rudá svatba

Hromadná a skutečně děsivá vražda Starků a jejich nejbližších spojenců v tomto seznamu nesmí chybět. Komu neukápla slza, když Catelyn Stark zděšením a zoufalstvím křičela, když stoupenci Lannisterů zabili jejího prvorozeného syna Robba?

Smrt draků

Snad se z Daenerys nestane Matka draků, která o všechny své děti přišla. Ale musíte souhlasit, že mezi nejsmutnější scény v seriálu patří ty, kde dva z jejích draků zemřeli. Jeden dračí život si vzal Noční král v sedmé řadě seriálu, druhý drak zemřel v osmé řadě v boji s flotilami Eurona Greyjoye. 

Vražda Shireen

Tento nepochopitelný a naprosto krutý čin patřil k nejsmutnějším okamžikům v celé historii seriálu. Ve chvíli, kdy malá princezna Shireen začíná umírat v plamenech, do kterých jí pomohli její vlastní rodiče, mnohým divákům tuhla krev hrůzou i smutkem.

Jorahovo vyhnanství i smrt

Příběh skutečně oddané a neopětované lásky nenechá jedno oko suché. Přiznejte se, kdo jste nebrečeli ve chvíli, kdy Daenerys vyhání věrného Joraha z města, nebo když se sklání nad umírajícím rytířem, který ji bránil za cenu svého života?

Šae a Tyrion

Příběh další tragické a velmi komplikované lásky. Fanoušci by se mohli dlouho dohadovat o tom, zda Šae Tyriona milovala, nebo ne. Ale city Tyriona k ní byly opravdu jednoznačné a skutečné. Když ale nejmladší z Lannisterů uviděl svoji milovanou v loži svého vlastního otce, ani jeho vždy logicky uvažující mozek takovou zradu neunesl.

Past na Jona

Existuje na světě něco horšího než zrada a zbabělost? Ne. Své by o tom mohl vyprávět Jon Sníh, kterého zavraždili jeho vlastní bratři v černém. K jejich následné smůle, Jon jako jeden z mála v Sedmi královstvích, povstal z mrtvých a se zrádci si to pěkně vyřídil.

Podívejte se v naší galerii na nejsmutnější momenty celého seriálu.

Nejčtenější články