Close search

Chyby ve Hře o trůny: Kelímek od Starbucks je jenom začátek. Co tvůrci ještě pokazili?

HBO Zdroj: HBO

Nehledě na to, jak velké množství lidí kontroluje obsah televizní i filmové tvorby, než se dostane na obrazovky diváků, tak si vždy nějaké ty chyby do snímků cestu najdou. Koneckonců i mistr tesař se někdy utne. Ale když se jedná o věhlasný seriál, jakým je Hra o trůny, pak i sebemenší přešlap může vyvolat celosvětové reakce.

Televizní seriál Hra o trůny z produkce HBO si získal miliony příznivců po celém světě. Během dlouhých let přinášel dechberoucí příběhy ze Sedmi království. V poslední době ale začali tvůrci od fanoušků slyšet nejen slova chvály, ale také kritiky. Příznivci seriálu si začali všímat klesající kvality dílů, ať už se jednalo o obrazovou skladu, dialogy, nebo právě chyby, kterých si tvůrci během postprodukce nevšimli.

Dračí Starbucks

Mezi nejnovější a zároveň nejzábavnější chyby, které se v seriálu objevily, patří kelímek od kávy, který stojí na stole během hostiny vedle královny Daenerys. Chyby si bedliví fanoušci všimli ve čtvrtém díle poslední osmé řady seriálu. HBO se za chybu omluvilo a uvedlo, že se nejednalo o reklamu, ale o pouhou nepozornost.

Gumový meč

Posměchu se neubránil ani představitel Jona Sněha, Kit Harington, u kterého si diváci při jedné z bitevních scén všimli, že nosí gumový meč. V tomto případě se jednalo o Bitvu bastardů, kdy Jon nasedal na svého koně, aby zachránil před Ramsaym mladšího bratra. Na snímku je skutečně jasně viditelné, jak se gumový meč ohýbá.

Nový účes

Hned v prvním díle osmé řady tvůrci nevychytali jednu chybu týkající se opět Dračí královny. Ve scéně, kdy s Jonem přijíždějí na Zimohrad, se Daenerys zničehonic změní účesy.

Špatný erb

V první řadě seriálu se v úvodu jméno herečky Sophie Turner, která hraje v seriálu Sansu Stark, objevilo vedle erbu rodu Targaryenů. Jistě, byl to teprve začátek seriálu, ale toto je celkem viditelná a vážná chyba. Ne že by Sansa byla z rodu Targaryenů? Poslední dobou se tajných dětí objevuje čím dále, tím více.

Vyzvánění telefonu

Během třetí řady, kdy v jednom z dílů budoucí královna Maergery dává sirotkům hračky, je v jednu chvíli slyšet vyzvánění telefonu. Někomu asi přišel email s výpovědí.

Náhrdelník Melisandry

Rudá kněžka Melisandra z Ašaje je nezapomenutelnou postavou seriálu. Pomocí jejích kouzel bylo napácháno mnoho škody a velmi zřídka i užitku. Melisandra nosila náhrdelník, který ji udržoval mladou a krásnou. Když si ho kněžka sundávala, stávala se starou ženou. Ve čtvrté řadě je scéna, ve které se Melisandra koupe a nemá na sobě náhrdelník, přesto zůstává mladou. To je celkem závažná chyba, která je v rozporu s následujícím dějem v seriálu.

Stannis a nabíječka

Ve scéně, kdy byl Stannis silně raněn po bitvě a opíral se o strom, je v jednu chvíli vidět kabel a nejspíš tablet, nebo mobil, který herec překrývá svojí novou. Asi byly natáčecí hodiny dlouhé a to umírání si bylo potřeba nějak zkrátit.

Podívejte se na ty nejzábavnější chyby, které vznikly během natáčení seriálu Hra o trůny. 

Nejčtenější články