Close search

Bond girl Eva Green: Nic proti ženám, ale agenta 007 by měl vždy hrát chlap

YouTube Zdroj: YouTube

Francouzská herečka Eva Green se v nedávném rozhovoru nechala slyšet, že nepovažuje za vhodné, aby se v budoucnu role věhlasného svůdníka žen a neohroženého agenta zahrála žena. A není zdaleka jediná z hereček, která zastává podobný názor.

Působení Daniela Graiga v roli agenta 007 se neúprosně blíží ke konci. Britský herec, který se na roli upsal ještě v roce 2005 si zahrál celkem ve čtyřech filmech. Poslední film, ve kterém si ještě zahraje Craig ponese název Bond 25 a natáčení je naplánováno na rok 2020. Logicky se tak začíná spekulovat o tom, kdo se nově ujme jedné z nejprestižnějších rolí ve světové kinematografii.
>

Skalní fanoušci i tvůrci filmu se už mnohokrát vyjadřovali k novému pojetí legendárního agenta. Spekuluje se například, že na seznamu na roli Bonda jsou jména jako Richard Madden, kterého proslavil seriál Hra o Trůny. Britský herec Tom Hardy, který si zahrál v Šíleném Maxovi, nebo představitel marvelovského antihrdiny Lokiho, Tom Hiddleston. Také je žhavým kandidátem na roli herec Idris Elba, který by se stal prvním Bondem s tmavou pletí. Elba ale o své účasti na filmu velmi pochybuje a nechal se slyšet, že roli agenta by si měla převzít žena. „Bonda by si měla zahrát žena, ať už tmavá nebo bílá. Proč nezkusit něco nového?“ řekl herec. 

Bond musí být muž
>

Některé jeho herecké kolegyně mají zcela odlišný názor. Právě herečka Eva Green, která si s Danielem Craigem zahrála ve filmu Casino Royale uvedla, že jí nepřijde rozumné, aby se z agenta 007 stala Jane Bond. Takhle by se totiž měla jmenovat postava, pokud by do role producenti dosadili herečku. „Já podporuji ženy, ale opravdu si myslím, že James Bond by i nadále měl zůstat mužem. Prostě mi to nedává smysl. Ženy mohou hrát jiné postavy, mohou být superhrdinkami v akčních  filmech. Ale Bond by měl zůstat mužem. Historie, kterou si s sebou tato postava nese, by měla pokračovat dál,“ řekla Green.

/>

 

Producentka řekla ne

Podobný názor má i britská herečka a manželka Daniela Craiga, Rachel Weisz, která uvedla, že Bond by měl zůstat mužskou postavou, protože tak to zamýšlel autor Iam Fleming. „Měli bychom vytvořit zcela nový příběh a nedosazovat ženu do role, ve které by byla neustále srovnávána s jejímu mužskými předchůdci.“ Jasný postoj k tomuto tématu má i producentka bondovských filmů Barbara Broccoli, která jasně a stručně uvedla, že agent 007 je mužská postava a také by mužem měla zůstat. 
>

Herečky se čím dále tím více prosazují v akčních filmech jako silné a nezávislé hrdinky. Ztvárňují ženy, které si dokáží poradit v náročných situacích a nepotřebují neustále zachraňovat. Takže určitě by se našla herečka, která by dokázala roli Jane Bond ztvárnit velice věrohodně, otázkou jen zůstává, zda by mohla mít Rachel Weisz pravdu. Možná by bylo skutečně dobré investovat čas a sílu do vytvoření zcela nových ženských rolí, které by si dokázaly vytvořit stejně silné postavení jako postava Jamese Bonda.

Nejčtenější články