Close search

„Babské rady“ podle slavných žen. Kosmetické vychytávky, které jsou účinné a nic vás nestojí

pixabay Zdroj: pixabay

Rady našich babiček se předávají z generace na generaci a jsou velice oblíbené. Nejenže fungují, ale navíc nás většinou nic nestojí. Neexistuje snad žádný neduh, na který by nebyla babská rada. Vyzkoušejte babské tipy na krásu, které jsou osvědčené i slavnými dámami.

1. Suchá kůže

Na suchou kůži skvěle pomáhá koupel, do které přidáte pár lžic olivového oleje. Tento trik je osvědčený a jak říká sama herečka Mahulana Bočanová, je to jediné, co jí na suchou pokožku zabírá a po čem jí kůže i krásně voní.

2. Opuchlé oči

Po ránu někdo trpí na opuchlé oči. Babská rada zní následovně: Přiložit plátky syrové brambory zabalené v kapesníku na oči a chvíli nechat působit. Stejně účinné jsou i plátky okurky. Herečce Ivaně Jirešové na opuchlé oči zabírá zmrzlý vylouhovaný pytlík zeleného čaje, který má vždy připravený v mrazáku.

3. Lámavé nehty

Moderátorka Štěpánka Duchková nám přiznala, že v její rodině ženy napříč generacemi měly krásné a upravené nehty, na kterých si zakládaly. Prozradila nám, že na pevnost nehtů jí zabírá zahřátý olivový olej. Stačí nehty ponořit do olivové koupele a výsledky jsou viditelné po pár aplikacích. Naše babičky vsázely i na syrovou cibuli, sice nevoní jako olej, ale je také účinná na lámavost a křehkost nehtů.

4. Třepící se konečky vlasů

Na roztřepené vlasy pomáhá odvar z majoránky, podbělu a mateřídoušky. Do dvou litrů dejte hrst z každého druhu bylinek a uveďte k varu. Poté nechte půl hodiny louhovat. Vlažný odvar sceďte a polévejte jím vlasy, můžete jím i masírovat pokožku hlavy. Také velmi pomůže zábal ze žloutků a rostlinného oleje.

Nejčtenější články