Close search

Alkohol, šílený manžel násilník, zneužívání: Whitney Houston v sobě mimo záři reflektorů skrývala velkou bolest

Profimedia Zdroj: Profimedia

Ačkoliv je to už sedm let, co našli záchranáři její bezvládné tělo v pokoji jednoho kalifornského hotelu, Whitney Houston je pro řadu hudebních fanoušků nesmrtelná. Zčásti na tom má podíl její největší hit I Will Always Love You, zčásti její božský hlas a zčásti její v bulváru propíraný osobní život, který rozhodně nebyl procházka růžovou zahradou.

1. Zneužívala ji sestřenka?

Jedno z nejtemnějších tajemství Whitneyina života vynesl na světlo dokument režiséra Kecina Macdonalda z roku 2018 nazvaný prostě Whitney. Tvůrce snímku šokoval svět obviněním, že zesnulá zpěvačka byla v dětství zneužívána členem své rodiny – konkrétně členkou; svou sestřenicí a rovněž zpěvačkou Dee Dee Warwick, sestrou slavnější Dionne Warwick. Ta, stejně jako zbytek rodiny, ale nařčení ze sexuálního napadání malé Whitney razantně odmítá. Podobný typ traumatu by ale vysvětloval problémy, které Houston v dospělosti měla.

2. Manžel násilník

Vztah Whitney Houston a zpěváka Bobbyho Browna je asi nejznámějším odstrašujícím příkladem, jak to ve vztahu nemá vypadat. Když vezmeme v potaz, jak spolu ti dva začali, dalo se ale čekat něco jiného? Brown se totiž vykašlal na tehdy dva měsíce těhotnou dlouholetou partnerku, aby si mohl vzít Whitney. Společně pak trávili roky sjetí vším možným, což veřejnosti potvrdila reality show sledující Bobbyho divoký život. Houston pak v talk show Oprah Winfrey prozradila, že psychický a fyzický teror ze strany manžela u nich doma není nic neobvyklého. Bobbyho, který zkrátka nesnesl, že je Whitney slavnější než on, v roce 2003 dokonce kvůli napadení manželky zadržela policie a v roce 2007 se rozvedli.

3. Interview s Diane Sawyer

U nás Diane Sawyer není příliš známá, ale v USA moderátorka platí za jednu z nejslavnějších novinářek. V roce 2002, ačkoliv jí přátelé a rodina radili, ať to nedělá, Whitney Houston souhlasila s rozhovorem s Diane. Bylo to v době, kdy média spekulovala o tom, že je zpěvačka závislá na drogách. Rušila většinu vystoupení a když už se ukázala na veřejnosti, vypadala nezdravě pohublá. Ani zkušená reportérka asi nečekala, že zpěvačka bude tak otevřená. Whitney se na kameru rozpovídala o tom, že má problém s alkoholem, ale také s kokainem, trávou a léky na předpis.

4. Jaká matka, taková dcera

Whitney Houston měla jediné dítě, dceru jménem Bobbi Kristina Brown. Jejich vztah byl podle všeho dost bouřlivý. Na jednu stranu Whitney svou malou zbožňovala, brala ji s sebou do nahrávacích studií, nechala ji zpívat vokály ve svých písních, podporovala ji v uměleckých ambicích. Na stranu druhou ale byla Bobbi kvůli výše popsanému vztahu a drogové závislosti obou svých rodičů od malička v hledáčku papparazziů a bulvárních novinářů. Smrt matky Bobbi naprosto zničila. Teprve dvaadvacetiletou dívku našli v roce 2015 bezvládnou ležet ve vaně obličejem ve vodě. Ve velmi podobné pozici byla o tři roky dříve objevena právě Whitney.

Nejčtenější články