Close search

Atraktivní podle návodu? Vědci zjistili, co ženy přitahuje na mužích

Pixabay.com Zdroj: Pixabay.com

Jednoduchý recept na přitažlivost neexistuje. Každá osoba má totiž svůj jedinečný vkus a požadavky, podle nichž si vybírá ideálního partnera. Výzkumníci však přišli s několika vědecky osvědčenými rysy, které ženám na mužích připadají atraktivní.

Ať už se jedná o vzhled, chování nebo finanční status, co žena, to jiný požadavek. Mnozí muži tak často tápou a nevědí, jak na dámu zapůsobit. Přesto vědci dokázali díky letitým průzkumům zjistit, jaké rysy chování nebo vzhledu přitahují většinu žen. Najdete v seznamu i to, co se na mužích líbí právě vám?

Vousy

V tomto případě rozhodně není míněn plnovous, který se v posledních letech těší velké oblibě u mnoha mužů. University of South Wales ale v průzkumu z roku 2013 zjistila, že ženy velmi přitahují muži, kteří si jen lehce nechají narůst vousy. Podle autorů studie si ochlupení na obličeji mnozí pojí s projevy maskulinity.

Trocha svalů

Studie z roku 2007 ukázala, že ženy považují svalnaté muže za atraktivní, avšak podle jejich názoru se nehodí pro dlouhodobý vztah. Muži, kteří si svoji postavu naopak moc nehlídají, byli něžným pohlavím vnímáni jako vhodnější dlouhodobí partneři. Avšak podle autora výzkumu Davida A. Fredericka by muži neměli svoji fyzickou kondici zcela hodit za hlavu. Hlídání si vzhledu podle něj mužům rozhodně neuškodí, přesto se nemusí řadit mezi kulturisty.

Červená barva

Barva, která se často pojí s maskulinitou, silou a agresivitou údajně působí na ženy jako atraktivní lákadlo. Studie z roku 2010, které se účastnily ženy z Anglie, Číny, Německa nebo USA ukázala, že ženy fyzicky přitahují muži, kteří nosí oblečení červené barvy.

Smích

Ženy si dokáží vážit i toho, když má muž dobrý smysl pro humor. Mnoho studií v průběhu let totiž ukázalo, že něžné pohlaví přitahují muži, kteří je dokáží rozesmát.

Laskavá povaha

Tento bod sice zní zcela logicky, přesto je důležité pamatovat na to, že ženy často přitahují kromě vnějších faktorů i povahové rysy jednotlivce. Čínská studie z roku 2014 se zaměřila na to, jaká povaha se ženám u mužů nejvíce líbí. V této kategorii jednoznačně zvítězili muži, které ženy považovaly za hodné a laskavé.

I pes pomůže

No a pokud se přeci jen zaměříme na vizuální přitažlivost, Univerzita v Michiganu při jednom ze svých sociologických výzkumů zjistila, že ženy považují muže, kteří vlastní psa za spolehlivější a atraktivnější.

PODÍVEJTE SE DO GALERIE, JACÍ MUŽI JSOU PŘITAŽLIVÍ:

Nejčtenější články