Close search

Našla jsem mír v duši, říká Cameron Diaz o odchodu do hereckého důchodu

Showpix.cz Zdroj: Showpix.cz

Cameron Diaz pracovala naplno od šestnácti let, po kariéře modelky vtrhla do Hollywoodu jako uragán a za dvě dekády stihla desítky rolí. Poté si uvědomila, že by konečně potřebovala trochu času sama pro sebe.

Filmová kariéra Cameron Diaz trvala kulatých 20 let - od komedie Maska (1994), která ji vystřelila mezi známé hollywoodské tváře, až po moderní verzi slavného amerického muzikálu Annie (2014). Poté si vzala hereckou pauzu a v roce 2018 oznámila odchod do důchodu.

Cameron Diaz na svobodě

Mám v duši mír, protože jsem se konečně starala jenom sama o sebe,“ řekla Diaz své kamarádce Gwyneth Paltrow o odchodu na herecký důchod. Mluvily spolu v jedné epizodě Gwynethina online pořadu In goop Health: The Sessions, který je k vidění na Youtube.

Cameron odešla v šestnácti z domu a pracovala jako modelka po celém světě. Poté nastartovala hereckou kariéru a v průběhu dvaceti let stihla 56 rolí, co jsou téměř tři filmy ročně. Vedle samotného natáčení, které může trvat čtvrt roku, si to vyžaduje i spoustu příprav a poté dlouhé propagační turné. Proto se jednoho dne zastavila a opravdu podívala na svůj život.

Když děláte film, vlastní vás. Jste tam 12 hodin denně po celé měsíce, nemáte čas na nic jiného. Opravdu jsem potřebovala vědět, že se o sebe umím postarat, že vím, jak být dospělou."

Jiná matka

Ovšem patrně tím největším důvodem, proč Cameron Diaz odešla z Hollywoodu, byla rodina. Už rok po snímku Annie se vdala za hudebníka Benjiho Maddena a loni v prosinci se jim narodilo první dítě, dcera Raddix.

Nemyslím si, že bych v pětadvaceti mohla být takovou matkou, jakou jsem dnes,“ vysvětluje sedmačtyřicetiletá Diaz. A tvrdí, že by se to nikdy nestalo, nebýt Gwyneth Paltrow, která jí dodávala odvahu.

Říkala jsem jí, že nebudu mít děti. A ona na to: Budeš mít děti. Vdáš se a budeš mít děti."

Nejčtenější články

Zavří­t reklamu