Close search

Hra o život: Blízkost smrti mě připravila na pandemii Covid-19, říká herečka Emilia Clarke

Showpix.cz Zdroj: Showpix.cz

Herečka Emilia Clarke sváděla v osobním životě mnohem větší boje než ve slavném seriálu Hra o trůny. To ji posílilo i pro dobu poznamenanou pandemií Covid-19.

Loni na jaře zveřejnila v prestižním magazínu The New Yorker výjimečně osobní esej s názvem Bitva o můj život.

Popsala v něm, jak přežila aneurysma mozkových cév, respektive mozkovou výduť, která ji ohrozila na životě hned dvakrát.

Smrt na dosah

Teď se v rozhovoru pro Time otevřela znovu a vysvětlila, jak ji to, co prožila v uplynulé dekádě, připravilo na Covid-19. „Když se přiblížíte k smrti na dosah, co se mi stalo dvakrát, vynese to na povrch dialog, který vedete sami se sebou. O tom, jak si ceníte, co máte, a jak jste vděční za lidi, kteří jsou kolem vás,“ vysvětluje Emilia a tvrdí, že teď má díky osobním zkušenostem v jistém smyslu brnění, které ji lépe pomáhá zvládat pandemii.

S aneurysmatem se potýkala v letech 2011 a 2013. Podstoupila dvě operace, z nichž jedna zahrnovala nouzové otevření lebky a následně celý měsíc bolestivého uzdravování. V roce 2016 pak přišla o otce. Ten moment považuje za to nejtěžší, co se jí v životě stalo.

Tohle pochopení mi intuitivně otevřelo mysl v mnoha směrech. Když skutečně pochopíte a pocítíte smutek, a to je to, co právě teď všichni zažíváme kvůli globální pandemii, vyvolá to ve vás přirozenou empatii k ostatním.

Ohlédnutí Emilie Clarke

Emilia říká, že zkušenosti ji naučily, jak bilancovat to, co má, a zaměřit se na fakt, že ve skutečnosti potřebuje méně. Bylo to užitečné tváří v tvář Covid-19. Pandemie podle ní mohla pomoct i ostatním lidem přehodnotit důraz, který společnost klade na materialismus.

Ve skutečnosti je potřeba ohlédnout se zpět a reflektovat, co se dá," dodává Emilia Clarke. „To je věc, která vám vydrží po zbytek života, protože to jste opravdu VY. S tím VY žijete až do smrti. A pokud se můžete, na jakékoli úrovni, na sebe spolehnout nebo si věřit, pak jste silní, opravdu silní."

Emilia Clarke nedávno dala do prodeje svůj dům v Los Angeles. Podívat se na něj můžete v GALERII:

Zdroj: time.com

Nejčtenější články