Close search

Psí hovínko patří na chodník nebo do parku? Tohle není normální!

Pražské služby a.s. Zdroj: Pražské služby a.s.

Je se čím chlubit! Máme totiž jedno jasné evropské prvenství – na počet obyvatel totiž mají Češi v Evropě nejvíce psů. Podle odhadů jich tady žije kolem dvou milionů! Ať už máte doma jezevčíka, pudla, teriéra nebo voříška, znáte to dobře. Život bez něj už si představit nedokážete.

Kdo by je nemiloval. Ať už přijdete domů po dlouhém pracovním dni nebo jste šli jenom před dům se smetím, vítá vás pejsek se stejným nadšením. Doma na vás vždycky někdo čeká. Na rozdíl od dětí projeví radost nad miskou plnou jídla. Pes je prostě nejlepší přítel člověka. Jenže…

Znáte ten pocit, kdy si chcete v parku na trávě udělat piknik? Nebo když si jdete ráno po chodníku pro snídani? Často se to, hlavně ve velkých městech, podobá minovému poli. Hlavně nešlápnout do psího ho… hovínka. Nebudeme si lhát, pražská města jsou neuklizených psích překvapení plná. A to prostě není normální, obzvláště v situaci, kdy na každém rohu najdou pejskaři zásobníky se sáčky na psí exkrementy.

NebudPrase – ukliď hovínko!

Jak ale upozorňuje nová kampaň Pražských služeb uklízet po svém psovi stále není normální. Videa na Facebooku a Youtube kanálu ukazují, že vyhodit obal od svačiny nebo pití, žvýkačků, nedopalek cigarety nebo právě psí hovínko není pro každého běžné.

Kampaň se pod hashtag „NebudPrase“ a jménem „Není to normální“ vymezuje proti tomu, že nemalé procento lidí stále vnímá neuklízení ve veřejném prostoru jako společensky přijatelné jednání.

Odpad patří do koše

V krátkých spotech apeluje na veřejnost, aby po sobě uklízela, herec Vašek Matějovský, který je znám televizním divákům ze seriálu Ulice. „Vyhazování odpadků na ulici do koše není o ekologii, ale o slušném vychování. Nedopalky, žvýkačky, obaly a další odpad prostě do koše patří. O přírodě nemluvě,“ říká ke kampani Vašek.

„Proto jsme se tento způsob chování rozhodli promítnout do běžných situací, ze kterých bude běžné, jak špatně tato bezohlednost vypadá a v konečném důsledku vám může pokazit třeba pohovor, nebo rande,“ přibližuje koncept videí tiskový mluvčí Pražských služeb Radim Mana.


Nejčtenější články

Zavří­t reklamu