Close search

Zpříjemněte si domácí karanténu tancem. Yemi A.D pořádá unikátní online kurzy zdarma!

Zdroj:

Dance Academy Prague se rozhodla přesunout své aktivity v době celostátní karantény do online prostoru. Jindy zcela zaplněné kurzy této prestižní školy tance zpřístupnila všem zájemcům zcela zdarma. Zapojit se do nich tak mohou nejen stávající studenti DAP, ale i široká veřejnost včetně dětí a mládeže, kteří jsou nyní nuceny trávit svůj volný čas především v domácím prostředí. Jednu z masterclass povede přímo kreativec, choreograf a zakladatel akademie Yemi A.D.

Street dance, Dancehall, House dance či Contemporary, tedy pestrou škálu tanečních stylů nabízí v rámci online lekcí v těchto dnech profesionální tanečníci DAP všem zájemcům bez rozdílu věku či tanečních zkušeností. Stačí mít jen připojení k internetu a staženou aplikaci, přes kterou se mohou do kurzů zapsat.

Každý si dle vlastní úrovně vybere náročnost lekce, přičemž platí, že počet účastníků není zatím striktně omezen. Cílem však je, aby byl lektor se studenty v úzkém kontaktu, viděl je, mohl je vést a radit jim, i proto se v nadcházejících dnech chystá registrační systém, který počet účastníků zafixuje. Tím spíše by si zájemci měli pospíšit. Lekce prozatím probíhají každý všední den v rozmezí od 15 do 21 hod.

„Mám z toho obrovskou radost. O online lekce je dokonce větší zájem, než jaký byl o ty fyzické. Rodiče těch nejmenších nám píšou a děkují. Někdy vidíme, že tančí se svými dětmi, uklízejí v bytě nábytek, aby udělali na pár hodin místo pro tanec. Výhodou pro ty stydlivější je možnost vypnout si kameru a zapnout ji až ve chvíli, kdy se cítí na to se ukázat, což je možnost, kterou na sále nemáte. Náš přesun provozu do online prostoru je zásadní i pro lektory a tanečníky, kteří by ze dne na den přišli o práci. Z vlastní zkušenosti vím, že vyžít jako tanečník nebylo nikdy jednoduché a v téhle situaci může pandemie koronaviru úplně zdecimovat celou taneční scénu a odradit profíky, kteří si mohou jít hledat stabilnější povolání. To určitě nechceme, a proto uděláme maximum, abychom taneční komunitě pomohli tuhle krizi ustát,“ říká zakladatel DAP, která funguje při Centru tance Praha, Yemi A. D. Sám se do projektu aktivně zapojí. Chystá vlastní lekci ve stylu Street Fusion, která proběhne ve středu 1. 4. 2020 v 16:30 h a zúčastnit se jí opět může každý zdarma.

Veškeré další informace včetně návodu pro registraci najdou zájemci na www.danceacademy.cz, případně na social kanálech, například FB profilu: https://www.facebook.com/danceacademyprague.

Nejčtenější články

Zavří­t reklamu