Close search

Znáte jen klasický svařák? 4 netradiční recepty, které vás zahřejí

pixabay Zdroj: pixabay

Svařené víno se těší u mnoha lidí velké oblibě. Ale není nikde psáno, že na něho existuje jenom jediný recept. Vybrali jsme pro vás 4 netradiční recepty, které ale skvěle chutnají.

Na začátek je nutno říct, že pravidlo čím lepší víno, tím chutnější svařák, neplatí. Klidně můžete na svařené víno použít méně kvalitní víno, které svařením se správným kořením, chutná skvěle.

Svařené víno po skandinávsku

Budete na něho potřebovat: 1 l červeného vína, 6 hřebíčků, 150 g cukru, skořice, pomerančová a citronová kůra, 60 g rozinek, 100 g mandlí.

Příprava: Do vína dejte hřebíček, skořici, cukr, kousek pomerančové i citronové kůry a svařte je. V jedné nádobě smíchejte naloupané mandle a rozinky. Poté do ní přeceďte víno a ještě chvíli je vařte, aby se všechny chutě dostatečně prolnuly.

Svařené víno s ovocem

Budete potřebovat: 1 l červeného vína, 6 hřebíčků, 150 g cukru, skořice, pomerančová a citronová kůra, šťáva z jednoho pomeranče a citronu

Příprava: Do vína přidejte hřebíček, cukr, skořici a kousek pomerančové a citronové kůry. Svařené víno přeceďte a přilijte do něj šťávu z jednoho pomeranče a citronu. Před podáváním nápoj ozdobte pomerančovým nebo citronovým plátkem.

Svařené víno s rumem

Budete potřebovat: 1 l červeného vína, 6 hřebíčků, 150 g cukru, skořice, vanilka, badyán, anýz, fenykl, dvě jablka, dvě hrušky, 0,3 l rumu

Postup: Do vína přidejte koření a cukr a začněte svařovat. Zhruba pět minut před dokončením procesu přilijte rum. Ovoce nakrájejte na kousky a vložte do již hotového nápoje.

Pepřový svařák

Budete potřebovat: 0,3 litru červeného vína, 0,1 litru vody, 50 g cukru, 4 hřebíčky, 4 kuličky celého pepře, 2 kuličky nového koření, 2 plátky citrónu, skořice

Postup: Do varné nádoby dejte vodu, koření a nechte zhruba minutu projít prudkým varem. Přidejte víno a pomalu zahřejte opět k varu. Sceďte, přidejte cukr a nalijte hotový nápoj do připravených sklenic. Před podáváním vložte plátky citrónu.

Nejčtenější články

Zavří­t reklamu