Close search

Znamení měsíce: Zasněné Ryby touží hlavně po lásce. Umí číst v lidech, ale i propadnout hlubokému smutku

Pixabay Zdroj: Pixabay

I když jsou mezi znameními zvěrokruhu poslední a celý jej uzavírají, co do popularity a předností jsou přesně na opačné straně žebříčku. Pokud máte ve své blízkosti někoho narozeného ve znamení Ryb, můžete si gratulovat. Tito lidé jsou kreativní, něžní, cituplní a nekonečně laskaví, ale pochopitelně mají i stinné stránky. Jaké Ryby vlastně jsou a na co si s nimi dát pozor?

Ryba je vždycky zlatá

Nejprve si Ryby charakterizujme v základních věcech. V tomto znamení jsou lidé narození mezi 21. únorem a 20. březnem. Jejich vládnoucí planetou je Jupiter, živlem voda a znamení bývá zobrazováno jako dvě ryby v kruhu. Rybu ve svém okolí poznáte snadno; často je to někdo umělecky založený, kdo se sám nějaké kreativní činnosti věnuje. Jsou to lidé něžní, se smyslem pro humor a velmi empatičtí, takže jim ani nezkoušejte lhát, protože vás hned prokouknou. Zároveň bývají velmi atraktivní, i když svým vzhledem nezapadají do standardních měřítek. Jsou totiž nesmírně okouzlující. Možná je to proto, že Ryby cítí silné sepětí s vesmírem, a i když třeba nevyznávají konkrétní náboženství, jsou to duchovní lidé. Víra je pro samozřejmou součástí každodenního života a jakousi magii dokážou do prostoru vnést jen svou přítomností.

Nejlepší přátelé, nejlepší partneři

Říká se, že z Ryb-žen jsou nejlepší partnerky a manželky. Proč? Kvůli schopnosti vcítit se a naslouchat u nich lze najít velké pochopení a taky velkou toleranci, která je ve vztahu potřeba. Ryby jsou romantické, laskavé, usměvavé a pro lásku doslova žijí. Ale právě v tom je jejich síla i slabost. V každém vidí dobro, a tak mají sklony být až příliš důvěřivé, čehož řada lidí zneužívá. A po určité době je jemná Rybka unavená zklamáními a tím, že reálný život nedosahuje toho, co si ona v hlavě vysnila. Vytváření nejrůznějších scénářů je oblíbenou rybí zábavou, což je další věc; někdy se nechají unést a od reality se odtrhnou až moc.

Vlivem toho všeho se Ryby mohou uzavírat do svého světa a propadat smutku a trudomyslnosti, klidně i depresím. Většinou pak ale nevědí, jak z nich ven a očekávají, že záchranné lano jim hodí jejich okolí. Doufat v pomoc od přátel je v pořádku, ale Ryby na ni vyloženě spoléhají. Mají tendence dělat ze sebe oběti a někdy i manipulovat nebo citově vydírat své okolí, aby se samy cítily lépe. Pokud s Rybou chodíte nebo se s ní kamarádíte, budete si muset zvyknout i na to, že jsou to bytosti až přehnaně citlivé a dramatické. Každou emoci prožívají naplno a nebojí se plakat nebo udělat hysterickou scénu na veřejnosti. Zároveň ale nemají rády přímé konfrontace a tak, ačkoliv touží po osudové lásce a stálém obětí, pokud něco nevyhovuje jejich představám, mají tendence prchat.

A v galerii se podívejte na slavné osobnosti, které jsou narozené ve znamení Ryb:

Nejčtenější články