Close search

Žena Billa Gatese po 25 letech vztahu prozradila, jak zvládnout manželství

Instagram Zdroj: Instagram

Udržet si dlouhodobý vztah je v dnešní době velice náročné. I když máme možnost se svobodně rozhodnout, kdo bude naším životním partnerem, životní cesty se s postupem času často rozcházejí a vztah končí. V těchto otázkách je každá rada dobrá a Melinda Gates se po 25 letech manželství, rozhodla podělit o své zkušenosti, jak se jí podařilo zachovat manželství s jedním z nejbohatších lidí světa.

Mnohé páry v dnešní době řeší stejný problém, jak kombinovat osobní a pracovní život. V této hektické době, kdy často pracujeme i z domu a jsme neustále připojeni přes mobilní zařízení na naši kancelář, skoro nikdy ve skutečnosti neodpočíváme a tím pádem ještě méně času trávíme se svými blízkými.

Manželka druhého nejbohatšího muže na světě a zakladatele společnosti Microsoft, Billa Gatese, je podle magazínu Forbes šestou nejmocnější ženou světa. Melinda se svěřila, že být jeho ženou celých 25 let bylo v některých chvílích velmi náročné a že si sama nebyla jistá, zda to vůbec zvládne.

Melinda Gates v rozhovoru pro Sunday Times například uvedla, že jednou z nejtěžších zkoušek v jejich vztahu, byla právě manželova oddanost práci. Gates pracoval denně i šestnáct hodin a i když si sám tento problém uvědomoval, pokračoval v tom dál. Před jejich svatbou například také nevěděl, zda skutečně si má Melindu vzít za ženu. Tehdy ji dal údajně jasně najevo, že problém rozhodně není v ní, ale on by jí za sebe jednoduše nedokázal slíbit, zda dokáže vyvážit pracovní a rodinný život.

Otázka tzv. "work-life balance", tedy vytvoření rovnováhy mezi pracovním a osobním životem, je nyní velice aktuální v mnoha vztazích. Lidé se chtějí věnovat své práci a kariéře, která často vyžaduje veliké množství pozornosti a času, ale zároveň by chtěli mít rodinu a partnera.

Melinda Gates uvedla, že v jejich vztahu si velmi dobře pamatuje situaci, kdy Bill jako vášnivý čtenář a zároveň workoholik, byl velmi zabrán do knihy o Winstonu Churchillovi, místo toho aby jí pomohl sbalit věci a usadit děti do auta, jelikož v ten moment měli právě odjíždět pryč. Takže podle jejích slov, to s druhým nejbohatším mužem světa rozhodně nebylo jednoduché.

Gates ale uvádí, že je ve vztahu velmi důležitá trpělivost. Díky ní lze zvládnout mnohé problémy a vyřešit i velmi náročné situace.

Nejčtenější články