Close search

Zakladatel Googlu se tajně oženil. Znáte další významné miliardářské páry?

Wikimedia Zdroj: Wikimedia

Sergey Brin, jeden z nejbohatších lidí světa a spoluzakladatel vyhledavače Google, se tajně oženil. Po několika letech vztahu si vzal významnou podnikatelku Nicole Shanahan. Kdo další z technologických géniů vstoupil do manželství se stejně schopným partnerem?

Světoví miliardáři a technologičtí giganti se snaží držet osobní život mimo zraky veřejnosti. Výjimkou není ani Sergey Brin, spoluzakladatel internetového vyhledávače Google a CEO firmy Alphabet. Až nyní se ukázalo, že Brin je už přes rok podruhé ženatý.

Sergey Brin a Nicole Shanahan

Poté, co se Sergey Brin rozvedl s první manželkou Anne Wojcicki, se jeho vyvolenou stala Nicol Shanahan, zakladatelka firem ClearAccessIP a Bia-Echo Foundation. Tito dva významní podnikatelé v oblasti technologií se údajně poznali na svatbě jejich společného známého a randili spolu od roku 2015. V roce 2018 se stihli podle informací magazínu Chronicle of Philanthropy vzít a přivést na svět dítě. Brinovi a Shanahan se narodila jejich první společná dcera, jejíž jméno i vzhled pár tají.

Nejde přitom o jediný případ, když každý z partnerů patří mezi špičky ve svém oboru...

Mark Zuckerberg a Priscilla Chan

Zcela jiný přístup k rodině než Sergey Brin má spoluzakladatel a CEO Facebooku Mark Zuckerberg, který na sociálních sítích pravidelně sdílí fotografie ze soukromí. Zuckerberg je od roku 2012 ženatý s Priscillou Chan, kterou potkal ještě v roce 2003 během studií na Harvardu. Pár je od té doby stále spolu a nyní se může pochlubit i dvěma malými dcerami, které se narodily v letech 2015 a 2017. Chan a Zuckerberg spolu založili a provozují charitu, která se zaměřuje na vzdělání a vědu.

Bill a Melinda Gates

Bill Gates, který je zakladatelem a ředitelem technologické firmy Microsoft, pozval svoji budoucí ženu Melindu na první rande v roce 1987. Tehdy Melinda začala pracovat pro Microsoft jako produktová manažerka. Dnes spolu manželé mají již tři dospělé děti - dvě dcery a syna. V roce 2000 také založili charitativní organizaci Bill & Melinda Gates Foundation, která se dlouhodobě snaží podporovat zdravotnictví a životní podmínky v mnoha chudých státech.

Marissa Mayer a Zachary Bogue

Mayer je bývalou výkonnou ředitelkou internetové společnosti Yahoo a spoluzakladatelkou technologické firmy Lumi Labs. Předtím stihla ještě pracovat pro společnost Google. V roce 2007 se seznámila s Zachary Boguem, který se podílel na vytvoření investiční společnosti Data Collective VC. O dva roky později už měli svatbu a Mayer v roce 2012 veřejně oznámila své první těhotenství - přesně v ten samý den, kdy ji jmenovali ředitelkou Yahoo.

Jen Rubio a Stewart Butterfield

Stewart Butterfield (spoluzakladatel komunikační platformy Slack) a Jen Rubio (ředitelka úspěšného startupu Away) se po celém světě proslavili díky své falešné žádosti o ruku. Butterfield totiž požádal svoji přítelkyni, ať si jej vezme přes platformu Twitter. Tato falešná zpráva údajně přinesla společnosti Away valuaci přesahující částku 1,4 miliardy dolarů (31,5 miliardy korun). Později se pár přiznal, že se jednalo o pouhý vtip. Butterfield ale pak Jen Rubio skutečně o ruku požádal.

PODÍVEJTE SE NA JEDNY Z NEJBOHATŠÍCH MANŽELSKÝCH PÁRŮ SOUČASNOSTI:

Nejčtenější články