Close search

Lebka dinosaura, vlastní město: Bizarní věci, za které utrácejí celebrity

wikipedia Zdroj: wikipedia

Světové celebrity díky své práci a popularitě vydělají skutečně velké peníze. Někdy se ale stane, že už opravdu nevědí, do čeho je investovat. Domy a auta již mají, takže se někteří z nich rozhodli pro koupi věcí, které na běžném seznamu přání u většiny lidí rozhodně nenajdete.

Velké množství peněz sice jedinci rozhodně nezaručí štěstí ani zdraví, dává ale možnost si pořídit věci, o kterých mnozí lidé pouze sní. A možná ani to ne. Některé celebrity jsou totiž schopny své peníze utratit za skutečně neobvyklé předměty.

Zlato a divoká zvěř

Známý boxer a průšvihář Mike Tyson se proslavil po celém světě nejenom svým sportovním nadáním a agresí, kdy v zápalu boje soupeři ukousl část ucha, ale také bláznivě drahými až komickými věcmi, které si rád kupoval. Tyson si například jako domácí mazlíčky pořídil dva bengálské tygry v hodnotě 150 tisíc dolarů (3,4 milionu korun) nebo vanu vyrobenou pouze ze zlata v hodnotě 2,8 milionu dolarů (63 milionů korun).

Herečka majitelkou města

Americká herečka a bývalá manželka Antonia Banderase Kim Basinger si nepořídila luxusní nemovitost nebo dokonce ostrov, jak to dělají mnozí její kolegové. Basinger si v devadesátých letech koupila rovnou celé město. Herečka je tak oficiální majitelkou města Braselton ve státě Georgia, které ji vyšlo na 20 milionů dolarů (přibližně 560 milionů korun). Basinger není jedinou majitelkou, toto městečko má i další investory a majitele.

Lebka i superhrdinové

Slavný herec Nicolas Cage má evidentně slabost pro vyzývavé a neobvyklé věci. Cage si například pořídil sbírku komiksů za 1,6 milionu dolarů (36 milionů korun) nebo dokonce lebku dinosaura za 276 tisíc dolarů (6,3 milionů korun).

Vlastní důl

Zpěvák a hudebník Akon se rozhodl, že koupě drahých kamenů je dobrou volbou, jak investovat své peníze. Akon si ale nepořídil šperky jako většina lidí, hudebník si rovnou koupil důl, ve kterém se těží diamanty.

Drahá panenka

Zpěvačka Beyoncé se věnuje budování své kariéry od mládí. Možná také proto se v dospělosti rozhodla, že si pořídí nějakou tu panenku. Hvězda si ale nevybrala obyčejnou hračku, ale panenku ozdobenou pravými diamanty v hodnotě 85 tisíc dolarů (1,95 milionu korun).

Jak vypadají bláznivé a výstřední věcí, které si kupují celebrity?

PODÍVEJTE SE DO FOTOGALERIE!

Nejčtenější články

Zavří­t reklamu