Close search

Whitney Houston se před 35 lety stala senzací díky písni o ženě, která miluje zadaného muže

VOX / Sony Music Zdroj: VOX / Sony Music

Whitney Houston se 26. října 1985 poprvé dostala na čelo amerického hudebního žebříčku a se skladbou Saving All My Love for You odstartovala dodnes nepřekonanou sérii úspěchů.

Ještě jako malá dívka začala zpívat v kostele, na střední škole už byla úspěšnou vokalistkou. Díky tomu v pouhých 19 letech podepsala profesionální smlouvu s vydavatelstvím Arista Records. A o tři roky později zbořila hudební žebříčky.

Čekání na milence

Skladbu Saving All My Love For You napsalo duo Michael Masser a Gerry Goffin původně pro Marilyn McCoo a Billyho Davise Jr. v druhé polovině 70. let. Song ale dostal ten správný kabát, až když se objevil jako druhý singl z alba nazvaného jednoduše Whitney Houston. I přes pomalé a romantické tempo se do této verze povedlo vtěsnat téměř celou sílu hlasu mladičké a slibné zpěvačky.

Píseň má dnes na Youtube profilu věnovanému Whitney Houston přes 62 milionů zhlédnutí a stovky komentářů jenom z letoška naznačují, že má co říct posluchačům i po 35 letech. Pokud jde o text, ten pojednává o ženě, která doma čeká na ženatého milence. Sice si uvědomuje, že má rodinu, která ho potřebuje, ale nemůže si pomoct. A všechnu svou lásku si nechává pro něj.

Zpěvaččina matka Cissy Houston s tím měla problém, obávala se, že to mladou dívku nějakým způsobem nepříznivě poznačí. Jenže ona v té době procházela vztahem ne nepodobným tomu z písně. „Byl ženatý a to nikomu nikdy nevyjde. Nikdy, v žádném případě," okomentovala to Whitney.

Whitney Houston legendou

Bylo to hudebně zdařilé, trochu provokativní a mimořádně úspěšné, takže se čerstvě dvaadvacetiletá Whitney Houston na podzim 1985 stala v mnoha ohledech dodnes nepřekonanou senzací.

Skladba Saving All My Love for You vyšla jako singl v polovině srpna a pomalu se přepracovávala na čelo amerického hudebního žebříčku, kde stanula 26. října, tedy po víc než dvou měsících. Byla první ze sedmi po sobě jdoucích písní Whitney Houston, které se dostaly na první příčku. Nikdy předtím, a ani nikdy potom se to už nikomu nepovedlo. Zpěvačka za ní o rok později získala Grammy a dodnes je nejen v téměř každém výběru z její diskografie, ale také ve všech možných žebříčcích nejlepších milostných písní.

Zdroje: slantmagazine.com, wikipedia.org, history.com

Nejčtenější články

Zavří­t reklamu