Close search

Vzpomínka na zlatou éru Hollywoodu: Dům Katharine Hepburn je na prodej

Realtor, London Film Productions Zdroj: Realtor, London Film Productions

Katharine Hepburn patří mezi největší herečky všech dob. Ikona stříbrného plátna získala čtyři Oscary a obvykle představovala silné a samostatné ženy. Taková byla i ve skutečném životě.

Nemovitost z roku 1934 vlastnil původně herec Charles Boyer, hvězda černobílých filmů jako Alžír (1939) nebo Plynové lampy (1945), za které byl nominován na Oscara.

Když se na konci 40. let snažil rozvázat smlouvu s mateřským studiem RKO Pictures, součástí neobvyklého vyrovnání bylo i to, že se ve prospěch studia vzdal svého domu.

Bydlení pro Katharine

Filmové studio RKO Pictures tehdy vlastnil excentrický milionář Howard Hughes, takže nemovitost ve čtvrti Beverly Hills Post Office vlastně patřila jemu, byť na listu vlastnictví nikdy uveden nebyl. Následně byl dům dlouhá léta prázdný.

Na začátku padesátých let hledala Katharine Hepburn bydlení v Los Angeles a od svého bývalého přítele Hughese dostala tip na tuto nemovitost. Nastěhovala se do ní v roce 1951, když vznikla Africká Královna, jeden z hereččiných největších hitů.

I pozdější majitelé nemovitosti byli z branže, byť trošku jiné úrovně. V roce 1986 ji za 2,9 milionů dolarů koupil televizní magnát William J. Bell, který stojí za téměř nekonečnými soap operami Mladí a neklidní nebo Báječní a bohatí. Poté, co v roce 2005 zemřel, tady zůstala žít jeho manželka Lee, která zesnula letos na jaře.

Dům ve stylu klasického Hollywoodu

Protože jde o nemovitost ze zlatého období Hollywoodu, za masivní vstupní bránou je široká kamenná příjezdová cesta, kterou lemují řady dokonale upravených italských cypřišů. Zeleň doplňují vzrostlé palmy a menší zahrady. Tu a tam se nacházejí také kamenné fontány.

Nešetřilo se ani na samotné výstavbě - hlavní dům má sedm krbů a projekční místnost. Následují dva menší domky pro hosty, velké tenisové hřiště a rozlehlý oválný bazén se skokanským můstkem a samostatnými prostory na převlékání a sprchování. Dohromady jsou ve všech nemovitostech čtyři ložnice a osm koupelen.

Tomu zodpovídá i cena 39 milionů dolarů (přibližně 936 milionů korun).

Na nemovitost Katharine Hepburn se můžete podívat do GALERIE:

Nejčtenější články

Zavří­t reklamu