Close search

Vzpomínáte si na seriál Ztraceni? Jak dnes žije a vypadá největší hezoun Sawyer

Archiv Zdroj: Archiv

Dotáčely se poslední záběry seriálu Ztraceni, který před patnácti lety poprvé vstoupil na televizní obrazovky. Josh Holloway, kterému bude brzy padesát, se měl už brzy stát celosvětově proslulým. Kdo by to byl do hezouna, který se v té době pohyboval maximálně tak po modelingových molech, řekl...

Krásný a charismatický chlap, který se může pyšnit tím, že se dostal do žebříčku padesáti nejkrásnějších lidí světa (časopis People, rok 2005). Řeč je o Joshovi Hollowayovi (49), představiteli Jamese „Sawyera“ Forda v seriálu Ztraceni. Pro české diváky ho v mysteriozní sérii namluvili Pavel Vondra (AXN) a Zdeněk Podhůrský (Nova).

Měl nechutnou práci

Narodil se sice v americké Kalifornii, ale rodina se brzy přestěhovala do zapadákova někde v Georgii. Cesta zpět do civilizace mu trvala přes třináct let a vedla přes čtyři sourozence a sbírání mrtvých kuřat na farmě. Pak ho ale zlákal svět modelingu. Začal v Americe, ale nakonec cestoval a fotil po celém světě, takže nouzí rozhodně netrpěl. A když si vzpomněl na mrtvá kuřecí tělíčka, musel se pousmát, jak moc se mu změnil svět.

Vždyť nyní pracoval pro takové značky jako například Dolce & Gabbana, Calvin Klein nebo Donna Karan a v roce 1993 se dokonce objevil ve videoklipu Aerosmith k písničce Cryin. Stále více ho to ale táhlo i k herectví, takže se z přehlídkových mol pomalu přesouval před kameru. Přišlo několik malých rolí, až ho jednoho dne čekala nabídka, kterou nemohl odmítnout - role Jamese „Sawyera“ Forda v seriálu Ztraceni. 

Raketou ke slávě

Díky této roli se stal slavným a zapsal se do povědomí televizních diváků. A poté, co vstoupil do žebříčku padesáti světových krasavic a krasavců se nabídky jen hrnuly. V roce 2007 se stal celosvětovou tváří vůně Davidoff Cool Water. V roce 2008 ho vybrali jako tiskového mluvčího pro značku Magnum. Poprvé v historii byl přitom vybrán muž. Před ním to byly například herečky Eva Longoria a Liz Hurley. Ve stejném roce ho magazín TV Guide zařadil mezi deset nejvíce sexy hvězd světa.

Holloway je šťastně ženatý a s manželkou Yessicou Kumala (má čínsko-indonéský původ) mají dceru Javu Kumala a syna Huntera Lee. A přestože vede docela poklidný rodinný život, kus kluka z farmy kdesi v Tramtárii se v něm nezapře. "Miluju pivo! A nejlepší vynález v dějinách světa byl destilovaný alkohol," svěřil se šibalsky v jedné televizní show...

Podívejte se na jeho nejlepší současné snímky z oficiálního instagramového profilu.

Nejčtenější články